Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Παπαζάχος: Δεν αποκλείει σεισμό 7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά την επόμενη 10ετία

Κάτι τέτοιο συνεπάγεται 30 φορές περισσότερη σεισμική ενέργεια, τόνισε ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ - Ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να προστατευτεί ο κόσμος και να μην υπάρξουν θύματα


Δεν αποκλείεται να «χτυπήσει» με ένταση 7 Ρίχτερ ο Εγκέλαδος το νησί της Κεφαλονιάς μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Βασίλης Παπαζάχος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το βράδυ της Δευτέρας. 


«Η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψή μου αυτό λέει», είπε ο κ. Παπαζάχος τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο  συνεπάγεται 30 φορές περισσότερη σεισμική ενέργεια. Ζήτησε δε να ληφθούν μέτρα για να προστατευτεί ο κόσμος και να μην υπάρξουν θύματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπαζάχος διευκρίνισε ότι οι δύο μεγάλοι σεισμοί που σημειώθηκαν στο νησί με διαφορά οκτώ ημερών (εντάσεως 5,7 και 5,8 Ρίχτερ) είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί που προήλθαν από δύο διαφορετικά σημεία του ίδιου ρήγματος.

Για την ώρα πάντως, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς είναι αναγκασμένοι να περάσουν τη νύχτα υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και μακριά από τα σπίτια τους, καθώς ο τελευταίος μεγάλος σεισμός εντάσεως 5,7 Ρίχτερ προκαλεί φόβο και ανησυχία για το το μέλλει γενέσθαι.

Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από τα σπίτια τους, αλλά και να αποφύγουν να μετακινούνται ασκόπως με τα αυτοκίνητά τους, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, πολλοί Κεφαλονίτες έχουν ήδη «εγκατασταθεί» στα ΙΧ τους.

Ήδη έχουν στηθεί σκηνές στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου στην Παλική, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι το επιθυμούν, ενώ θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό και δέκα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Ληξούρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...