Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Εφιαλτικά σενάρια για την Ευρώπη σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ

Ένα τρομακτικό για το ενιαίο νόμισμα σενάριο, αναφέρεται στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, στο οποίο αναλύονται οι συνέπειες της επιστροφής της Γερμανίας στο μάρκο.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις Γερμανών επιχειρηματιών, όπως του Προέδρου της Συνομοσπονδίας των Γερμανών Εργοδοτών «BDA» Dieter Hundt και του Διευθύνοντος Συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, σύμφωνα με τους οποίους, θα κατέρρεε η γερμανική εξαγωγική βιομηχανία. Έτσι σύμφωνα με την Handelsblatt είναι άμεση η ανάγκη για να στηριχθούν οι προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης.

«Μια ενδεχόμενη επιστροφή στο μάρκο θα προκαλέσει σημαντική ανατίμηση του νομίσματος που μπορεί να καταστρέψει το γερμανικό θαύμα των εξαγωγών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νόρμπερτ Ρέιτχοφερ, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW.

Ο πρόεδρος του «BDA» Ντίτερ Χουντ έκανε λόγο για κίνδυνο συνδυασμού της οικονομικής και της τραπεζικής κρίσης εάν δεν ξεπεραστεί άμεσα η κρίση που υπάρχει τώρα. Στην συνέχεια είπε πως «τότε δεν θα έχουμε μια οικονομική κρίση αλλά μια δομική κρίση του ίδιου του οικοδομήματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα. Αν καίγεται το σπίτι σου πρέπει να δράσεις και όχι να φιλοσοφείς».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW από την πλευρά του πως οι χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μην εξαπλωθεί η κρίση. Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και τα ευρωπαϊκά κράτη να φανούν δημοσιονομικά απείθαρχα.

Την ίδια στιγμή ο γκουρού των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC είπε πως το ευρώ ίσως να είναι παρελθόν μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, πράγμα που μπορεί να σημαίνει πως η Ευρώπη θα λειτουργεί καλύτερα τότε, μιας και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει τις απαραίτητες απαντήσεις στην κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...