Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σκηνές Φαρ Ουέστ στη Βοιωτία-Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς και αλλοδαπούς

Ολονύκτια μάχη, με ανταλλαγή πυροβολισμών και άγρια καταδίωξη, δόθηκε τη νύχτα στη Βοιωτία η οποία κατέληξε στην αποκάλυψη οργανωμένης σπείρας αλλοδαπών, η οποία έκλεβε χάλκινα καλώδια από μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Τελικά, μετά από εκτεταμένες έρευνες και περιπετειώδεις επιχειρήσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν έναν 26χρονο Πακιστανό, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί του, (έξι Πακιστανοί ηλικίας από 22 έως 44 ετών και ένας 36χρονος Ουκρανός).

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 03:00΄τα ξημερώματα, όταν αστυνομικοί της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας εντόπισαν στην περιοχή Σκούρτα Δερβενοχωρίων ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν. Ο οδηγός του οχήματος όμως, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο και ακινητοποιήθηκε.

Οι επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και ένας από αυτούς πυροβόλησε (με πιστόλι ή περίστροφο) κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το πυκνό δάσος κατάφεραν να διαφύγουν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των δραστών και στήθηκαν αστυνομικά μπλόκα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες οι αστυνομικοί λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν στην ίδια περιοχή ένα δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησε να διαφύγει και μετά από καταδίωξη εγκαταλείφθηκε σε αγροτική περιοχή της Δάφνης Δερβενοχωρίων, ενώ οι επιβαίνοντες διέφυγαν πεζή.

Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα, που όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για τον 26χρονο υπήκοο Πακιστάν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν τις έρευνες και μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν στην ίδια περιοχή και τρίτο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της ίδιας σπείρας. Οι δράστες ανέπτυξαν και πάλι ταχύτητα και παράλληλα πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την καταδίωξη που ακολούθησε οι δράστες έχασαν πάλι τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας και αφού το εγκατέλειψαν στην περιοχή Kλειδί, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο όχημα, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ πλησίον του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μία καραμπίνα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 17-12-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 26χρονος είναι μέλος οκταμελούς εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε συσταθεί προ τριμήνου περίπου και δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Βοιωτίας στην κλοπή καλωδίων χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της Δ.Ε.Η., η ποσότητα των καλωδίων χαλκού που βρέθηκε στο όχημα των δραστών, προέρχεται από κλοπή τριών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. και η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα τρία αυτοκίνητα αυτοκίνητα και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...