Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δένδιας: Από τα 18 πυροσβεστικά αεροπλάνα ούτε τα μισά δεν μπορούν να πετάξουν

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τρέχουν μέσα στον καύσωνα να μπαλώσουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στον τομέα της δασοπυρόσβεσης. Ήδη με τις πρώτες φλόγες που έκαψαν για ακόμα μία φορά δασικές εκτάσεις στην Ελλάδα φάνηκαν οι τεράστιες ελλείψεις ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον στόλο των πυροσβεστικών μέσων.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας παραδέχτηκε πως: «μια δεύτερη φωτιά, ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε». Ανέφερε μάλιστα και ένα περιστατικό «σε πρόσφατη πυρκαγιά άρχισαν να επιχειρούν 6 Καναντέρ, αλλά τρεις ώρες μετά μόνο το ένα εξακολουθούσε να πετά, ενώ τα υπόλοιπα είχαν καθηλωθεί για διάφορους λόγους. Θεωρητικά έχουμε 18 πυροσβεστικά αεροπλάνα. Στην πράξη όμως επιχειρησιακά έτοιμα είναι λιγότερα από τα μισά».

Ο κ.Δένδιας συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και του ζήτησε να μεσολαβήσει στον ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι προκειμένου να διαθέσει στην Ελλάδα πυροσβεστικά αεροπλάνα έξω από τις διαδικασίες που προβλέπει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός, προκειμένου να αναλάβουν την κατάσβεση ενδεχόμενων πυρκαγιών στη Δυτική Ελλάδα, μόλις αυτό ζητηθεί από το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...