Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων

Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία εν όψει της 6ης Μαΐου.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει ομιλία στον ανοιχτό χώρο του Ζαππείου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται στη Ρόδο, η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πέραμα, ο Αλέξης Τσίπρας στην Ομόνοια, ο Φώτης Κουβέλης στη Θεσσαλονίκη, ο Πάνος Καμμένος στο Ηράκλειο Κρήτης, η Ντόρα Μπακογιάννη στο Περιστέρι, η Λούκα Κατσέλη στο Δημαρχείο Αχαρνών και οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Θέατρο της πλ.Κουμουνδούρου.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Μαΐου, τα επιτελεία των κομμάτων επιστρατεύουν διλήμματα και στρατηγική πόλωσης, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ευθύνη εδώ που φθάσαμε, αλλά με τον κόσμο που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε» τόνισε, κάνοντας άνοιγμα στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε κατά των άλλων ενοίκων της δεξιάς πολυκατοικίας και ειδικά εναντίον του Πάνου Καμμένου. Σε ανάλογο κλίμα αναμένεται η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κατά την ανοιχτή συγκέντρωση το βράδυ στο χώρο του Ζαππείου.

Την ίδια ώρα, την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας προτάσσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο σκληρό δίλημμα ευρώ ή δραχμή, προειδοποιώντας ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία μπορεί να μετατρέψουν την κρίση σε τραγωδία.

Κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που έδωσε από το Ζάππειο, την Τετάρτη, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Αλέξη Τσίπρα -ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «πολιτικό απατεώνα»- καθώς και κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «δοξάζεται κρυπτόμενος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα πανστρατιάς εν όψει της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την Παρασκευή. Σήμερα, Πέμπτη, ο Ευ.Βενιζέλος βρίσκεται στη Ρόδο.

Εν τω μεταξύ, την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του πραγματοποίησε το ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως. Η Αλέκα Παπαρήγα απέκλεισε κατηγορηματικά την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν θέλουμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, για να μην σκοτώσουμε την ελπίδα του λαού.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πέραμα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας από την Πάτρα, ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού για αριστερή κυβερνητική πλειοψηφία. Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «ο λαός έχει πια συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, βήμα προς βήμα, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο μνημόνιο. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι «το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου είναι ή μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, ή μνημόνιο ή Αριστερά».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ στην Ομόνοια, κατά την οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Μανώλης Γλέζος.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη επισήμανε ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις χωρίς καμία εξαίρεση. Έθεσε ως όρους για κάτι τέτοιο την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και τη φερεγγυότητα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα απευθύνει απόψε ομιλία στη Θεσσαλονίκη. 


Στη Θεσσαλονίκη μίλησε την Τετάρτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Σας ζητώ να κάνουμε μαζί την εθνική στροφή. Εμείς αποφασίζουμε με γνώμονα τα συμφέροντα των Ελλήνων και όχι τα συμφέροντα των εντολοδόχων της νέας τάξης πραγμάτων» τόνισε. Ο κ. Καμμένος θα βρίσκεται την Πέμπτη στο Ηράκλειο Κρήτης.


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, ζήτησε «την ψήφο των Ελλήνων για να είμαστε στην επόμενη Βουλή μια χρήσιμη δύναμη λογικής, ευθύνης και σύνεσης, με δυνατότητα παρέμβασης εντός και εκτός Ελλάδας, σε μια εποχή αστάθειας, γεμάτη κινδύνους».

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει απόψε στο Περιστέρι.

Μιλώντας στο γήπεδο του Σπόρτινγκ την Τετάρτη, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους «ισχυρή φωνή» στην Κοινωνική Συμφωνία, ώστε να είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή και να βάλει «ανάχωμα στον κατήφορο του μνημονίου».
Η κ. Κατσέλη απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, βάλλοντας παράλληλα εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, διότι, όπως υποστήριξε, με τις υπογραφές τους «έχουν δεσμεύσει και καταδικάσει τους πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση και το αδιέξοδο». Η κ. Κατσέλη θα μιλήσει την Πέμπτη στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι οργανώνουν απόψε την κεντρική προεκλογική τους εκδήλωση στο Θέατρο της Πλατείας Κουμουνδούρου, μπροστά από τα γραφεία τους και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τη διέξοδο από τη κρίση. 


Στην εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων θα μιλήσουν η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωποι από τους Νέους Πράσινους, ενώ τα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας θα αναλύσει ο Κώστας Καλλωνιάτης (οικονομικός αναλυτής-δημοσιογράφος).
www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...