Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συλλήψεις για «φρουτάκια» σε Αθήνα και Λάρισα


Χώρος που είχε μετατραπεί σε «μίνι καζίνο» εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Συνελήφθησαν συνολικά τριάντα τρία άτομα (τρεις έλληνες και 30 αλλοδαποί) και κατασχέθηκαν σαράντα δύο μηχανήματα, όπου οι θαμώνες έπαιζαν «φρουτάκια». Αναζητείται η αλλοδαπή ιδιοκτήτρια η οποία απουσίαζε την ώρα της έρευνας.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας έλληνας, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, πέντε υπάλληλοι (εκ των οποίων δύο που εκτελούσαν χρέη «τσιλιαδόρου») και είκοσι επτά παίκτες.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα μηχανήματα με τα «φρουτάκια», πέντε οθόνες που απεικόνιζαν το τυχερό παιχνίδι ρουλέτα, τρεις κάμερες κλειστού κυκλώματος με αντίστοιχο αναμεταδότη και οθόνη και το χρηματικό ποσό των 505 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επίσης στη Λάρισα αστυνομικοί εντόπισαν κατάστημα «internet cafe», στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 47χρονο ιδιοκτήτη και μια 28χρονη υπάλληλο, έναν 28χρονο που ήταν υπάλληλος γραφείου και ασχολούνταν με τις οικονομικές συνάλλαγές με τους παίκτες και τέσσερις θαμώνες που έπαιζαν τα απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια ενώ αναζητούνται άλλοι δυο ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι 22 ηλεκτρονικούς υπολογιστές ήταν συνδεδεμένοι με έναν κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (σέρβερ) και σε τέσσερις από αυτούς οι θαμώνες μπορούσαν να παίξουν «φρουτάκια».

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων υπολογιστές, μια οθόνη, πληκτρολόγια, πολυμηχάνημα (εκτυπωτής), 2.705 ευρώ, μια αυτοσχέδια μπαρμπουτιέρα και καταστάσεις και έντυπα του γραφείου πληρωμών. Από τις σημειώσεις διαπιστώθηκε διακίνηση χρημάτων ύψους 60.000 ευρώ από τις οποίες  φαίνεται ότι το κατάστημα λειτουργούσε επί 24ώρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...