Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αμερικανός στοιχημάτισε ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια!


Ένα από τα πιο γνωστά hedge funds παγκοσμίως, το Third Point, μετρά κέρδη ύψους 500 εκατ. δολαρίων, μόνο και μόνο επειδή στοιχημάτισε πως η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το Third Point, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο γνωστός Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Dan Loeb, συμμετείχε και στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων, μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά 24ωρα, με στόχο την ελάφρυνση μέρους του ελληνικού χρέους και την αποδέσμευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Third Point, με έδρα τη Νέα Υόρκη, εμφανίζεται ως ένα από τα λίγα hedge funds που κατόρθωσαν να αποκομίσουν κέρδη, την ώρα που η παγκόσμια βιομηχανία των hedge funds, αξίας 2 τρις δολαρίων, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα υπό το βάρος της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο Dan Loeb θεωρείται ένας από τους μεγάλους των hedge funds που πέτυχαν ισχυρές αποδόσεις, όταν άλλα τρανταχτά ονόματα, όπως εκείνα των John Paulson και Τζορτζ Σόρος μετρούν ζημιές. Μόνο το fund του John Paulson μετρά απώλειες 60% από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Κατά τους Financial Times, το Third Point συνεχίζει ακόμη να έχει μια σημαντική έκθεση έναντι στα ελληνικά ομόλογα, αφού τόσο ο ισχυρός άντρας που βρίσκεται στο τιμόνι του αμερικανικού fund, ο Dan Loeb, όσο και οι συνεργάτες του, εκτιμούν πως υπάρχει περιθώριο για ράλι στην αγορά ομολόγων κατά το 2013.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο 51χρονος Dan Loeb θεωρείται ως ένας από τους πιο πετυχημένους hedge fund managers των ΗΠΑ.

Το Third Point είναι σημαντικά ενεργό στην ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, μετά τα κέρδη που του επέφεραν οι επενδύσεις του στα πορτογαλικά ομόλογα, στις αρχές του 2012.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, κορυφαία στελέχη και αναλυτές του Third Point βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με την ελληνική κυβέρνηση



Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...