Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νέo ρατσιστικό αμόκ: Χάραξαν το πρόσωπο 15χρονου Αφγανού


Ομάδα ανδρών ντυμένοι στα μαύρα, επιτέθηκαν σε ανήλικο Αφγανό , τον χτύπησαν και τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας. Αυτήν την συγκλονιστική καταγγελία κάνουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Όπως είπε  στο in.gr ο  Νικήτας Κανάκης  από τους Γιατρούς του κόσμου  ο 15χρονος μετά την επίθεση που δέχτηκε, πήγε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί βοήθεια, αλλά το περιστατικό δεν καταγράφτηκε ποτέ. «Πως είναι δυνατόν σε ένα νοσοκομείο να πάει παιδί τραυματισμένο και να το αφήνουν να φύγει; Κανένας δεν ενδιαφέρεται τι γίνεται με αυτά τα παιδιά;», αναρωτιέται εύλογα ο κ. Κανάκης.  Στη συνέχεια, ένας συμπατριώτης του παιδιού το μετέφερε στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου και με πρωτοβουλία της οργάνωσης ενημερώθηκε η Ύπατη Αρμοστεία και κινήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες.

Οι γιατροί του κόσμου βρήκαν μια μόνιμη στέγη για το παιδί σε κάποιους ξενώνες, το παρακολουθούν, έχουν αναλάβει τα χαρτιά του και την ιατρική του φροντίδα και το κυριότερο να επισπεύδουν  τη διαδικασία να βρεθεί ξανά με την υπόλοιπη οικογένεια του  η οποία έχει φύγει για την Ελβετία.

«Αρχίζει πια να επιβεβαιώνεται αυτό που φοβάμαι. Υπάρχει μια προσπάθεια με τα χαράγματα και όλα αυτά που γίνονται, να αφήνουν σημάδια για να τρομοκρατούν και την υπόλοιπη κοινότητα. Μπαίνουν πια σε μια άλλου είδους λογική» καταλήγει ο κ. Κανάκης που χαρακτηρίζει τους δράστες ψυχωτικούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...