Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Εκδόθηκε στην Ελλάδα 66χρονος Αμερικανός που συμμετείχε στην «παρατράπεζα» Hedley Finance

Η σύλληψή του 66χρονου Αμερικανού έγινε στις 30 Απριλίου στο Αεροδρόμιο της Γενεύης από τις Ελβετικές Αρχές και εκδόθηκε στις 10 Μαΐου στην Ελλάδα. Σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά είκοσι έξι διωκτικά έγγραφα και ειδικότερα:

•Ένδεκα εντάλματα σύλληψης Ανακριτών των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Λάρισας, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της απάτης και της υπεξαίρεσης.

•Οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και παράβαση των Νόμων περί επιταγών και εισφορών, με συνολική ποινή φυλάκισης δεκαπέντε έτη.

•Πέντε αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με τις οποία διατάσσεται η σύλληψή του, κατηγορούμενος για απάτη.

•Δύο Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή του, κατηγορούμενος για απάτη και υπεξαίρεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Καθημερινή το 2003 ( Παρατράπεζα με χρηματιστηριακές παραφυάδες και περιγράφεται η δράση της Hedley Finance που διενεργούσε παράνομες πράξεις συναλλάγματος. Μέσα από ένα κυκεώνα offshore εταιρειών, αναλάμβαναν την τοποθέτηση κεφαλαίων στην αγορά συναλλάγματος με την υπόσχεση υψηλής εγγυημένης απόδοσης.

Παράλληλα με τις νόμιμες δραστηριότητες, διενεργούσαν μέσω offshore εταιρείας με γραφεία στην οδό Λαοδικείας στη Γλυφάδα, παράνομες πράξεις συναλλάγματος. Με κίνητρο ότι προσφέρουν υψηλή εγγυημένη απόδοση ανά τρίμηνο, συγκέντρωναν ποσά το τελικό ύψος των οποίων δεν είναι γνωστό και έκαναν πράξεις στην αγορά συναλλάγματος. Μάλιστα, είχαν προσεγγίσει και υπαλλήλους τραπεζών, οι οποίοι έναντι προμήθειας 3,5% προωθούσαν την ιδέα προϊόντων «με καλύτερη απόδοση».

Οι πελάτες που πείθονταν για τις μεγάλες προοπτικές των επενδύσεων και κατέθεταν τα χρήματά τους εμφανίζονται να έχουν συναλλαγές με εταιρείες «από το πουθενά».

 Του Γιάννη Σουλιώτη/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...