Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δημοσκόπηση Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 27,5%

Προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση που έγινε από την Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, στο διάστημα 10-15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την εκτίμηση της πολιτικής επιρροής των κομμάτων, το 28% των 1.031 ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα, δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενο εκλογών, ενώ το 27,5% θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις είναι η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει ποσοστό 11,5%, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%.

Παράλληλα, ένα ποσοστό 8,5% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αν γίνονταν εκλογές θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, ανατρέπεται στην ερώτηση για την παράσταση νίκης, το κόμμα που πιστεύουν οι ερωτηθέντες ότι θα κέρδιζε σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Εκεί, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το προβάδισμα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι η πρώτη επιλογή των ερωτηθέντων, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 40%, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πιάνει» μόλις 30%. Ακόμα, ένα ποσοστό 28% εκτιμά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος.

Τέλος, μοιρασμένες είναι οι εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς ένα ποσοστό 47% πιστεύει πως η χώρα θα οδηγηθεί νωρίς στις κάλπες, ενώ το 45% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...