Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση Παπανδρέου έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση

Βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος, εξαπολύει ο Γιάννης Βαρουφάκης. Στην ομιλία του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ, ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση.

«Αργότερα μετακόμισα στην Ελλάδα όπου (ανόητα) έγινα αρκετά επίσημα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, του ανθρώπου του οποίου η κυβέρνηση μεσολαβούσε για το πέρασμα της Ελλάδας στο μονοπάτι της κόλασης λίγα χρόνια αργότερα», επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος τονίζει επίσης ότι το 2006 παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου έχοντας «μυριστεί» την επικείμενη καταστροφή.

«Πίσω στο 2002, πολύ πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, ο Joseph Jalevi και εγώ επιχειρήσαμε να προειδοποιήσουμε αλλά αποτύχαμε να έχουμε αντίκρισμα», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:

«Ακόμα και αν το 2006 έκανα ό,τι μπορούσα για να προειδοποιήσω την ελληνική κοινωνία για την επικείμενη καταστροφή, παρέμεινα μέρος της αθηναϊκής και ευρωπαϊκής "καθωσπρέπει" κοινωνίας».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του κ. Βαρουφάκη


Πηγή: yanisvaroufakis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...