Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στραπάτσο Σαμαρά – Δήμα στη Μόσχα

EPP Summit March 2010
Image by European People's Party - EPP via Flickr
Θα μετάνιωσαν την ώρα και τη στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ και οι φωστήρες του επικοινωνιακού, που ήθελαν σώνει και καλά να γίνει το ταξίδι στη Μόσχα, χωρίς σοβαρή προετοιμασία. Το αποτέλεσμα απογοητευτικό. Το κλίμα, παρά τα όσα λένε τα γνωστά παπαγαλάκια… δεν ήταν καθόλου θερμό μεταξύ Πούτιν – Σαμαρά, έστω κι αν η συζήτηση έγινε… μπροστά στο αναμμένο τζάκι.
Οι πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν πως ο ισχυρός ηγέτης της Ρωσίας επέλεξε να κρατήσει χαμηλά, σε πολιτικό επίπεδο, την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, κι είναι ενδεικτικό πως δεν επετράπησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να μπουν φωτογράφοι και κάμερες.
Οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν για την κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους,  είναι από τα σαΐνια του επικοινωνιακού της Συγγρού, που συνόδευαν τον Σαμαρά, οπότε μπορούν και λένε καμιά κουβέντα παραπάνω και κάνα ψεματάκι…
Για του λόγου το αληθές αξίζει κανείς να σταθεί στη φράση του Σαμαρά στη σύντομη δήλωση που έκανε από το ξενοδοχείο που διέμεινε.  «Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος» ήταν τα λόγια του προέδρου της ΝΔ.
Δηλαδή αμφισβητούνται οι φιλικές σχέσεις μας με τη Ρωσία; Και αν ναι, από πότε και τι μεσολάβησε για να φτάσουμε σ΄ αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα;  Και τι σημαίνει αυτό το… μπορεί να αποδειχθεί;
Χρειάζονται αποδείξεις από την ρωσική πλευρά για την διαχρονική φιλία των δύο λαών;
Ελπίζουμε πάντως να μην επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν πως ο Σαμαράς θα ένιωθε πιο… ζεστά στη Σιβηρία, παρά στο προεδρικό μέγαρο της Ρωσίας…

Η Μόσχα και τα χαστούκια για τον Δήμα

Belgium - Brussels - 23 June 2009 - Green Week...
Image via Wikipedia
Και ερχόμαστε τώρα στον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, που όπως φαίνεται όταν πάει στη Μόσχα… θέλει τα χαστούκια του. (ποιος δεν θυμάται το χαστούκι που είχε δεχτεί από την Μαρίκα Μητσοτάκη…).
Στη συνάντηση με τον Πούτιν δεν του επετράπη η είσοδος! Πρωτοφανές και εξευτελιστικό για την Ελλάδα.
Πριν τη συνάντηση Πούτιν – Σαμαρά είχε προηγηθεί συνάντηση σε επίπεδο αντιπροσωπειών όπου συμμετείχαν μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ, όπως μετέδωσε το mega, ο τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής Π. Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου και ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, Ανδρέας Ψυχάρης!
Ο Σταύρος Δήμας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εξωτερικών πάλι απών!!!! Και εις ανώτερα!


 kentrinews.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...