Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στην "κατάψυξη" όλη χώρα...

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια θα σημειωθούν σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα, που τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στην «κατάψυξη». Μάλιστα την Πέμπτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πολλά προβλήματα στα οδικά δίκτυα στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα εκδηλωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στις βόρειες περιοχές της χώρας καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7 Μποφόρ. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά και βόρεια.
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες, πρόσκαιρες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα κυμανθεί από –3 έως 6 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινέ ώρες κυρίως στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέον βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ώες 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...