Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

O Κωνσταντίνος Καζάκος μιλά για την μάνα του Τζένη και τον πόνο που βιώσε..


Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 17:10, διερευνά από τον απλό αλγαισθητικό πόνο που εμφανίζεται στη μέση, στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματος, μέχρι τον νευροπαθητικό πόνο που σχετίζεται με βλάβες των νεύρων και τον πόνο που προκαλεί ο καρκίνος. Ο πόνος είναι το πιο συχνό σύμπτωμα που βιώνει ο άνθρωπος αρκετές φορές στη ζωή του. Οξύς ή χρόνιος, είναι εξίσου βασανιστικός για την ποιότητα της ζωής μας.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, ο χρόνιος πόνος θεωρείται πλέον νόσος και υποφέρουν από αυτόν περίπου 2 στους 10 κατοίκους της Ευρώπης. Ειδικοί μιλούν για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων σε κάθε μορφή πόνου, τις άλλες μορφές αντιμετώπισης, τις εναλλακτικές θεραπείες αλλά και τις διασυνδέσεις του με την ψυχική μας υγεία καθώς εκτιμάται ότι το 20% των ασθενών με χρόνιο πόνο εμφανίζει βαριά κατάθλιψη.

Από την έρευνα της εκπομπής προκύπτει ότι το ζήτημα του πόνου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο καθώς φαίνεται ότι ακόμα κι όταν αυτός μειώνεται με τα φάρμακα, η ποιότητα ζωής και οι ψυχολογικές επιδράσεις του δεν βελτιώνονται σε ασθενείς που δεν άλλαξαν συνολικά τη συμπεριφορά τους.

Στην εκπομπή παρουσιάζεται έρευνα που αφορά τη δυσκολία των καρκινοπαθών να έχουν πρόσβαση σε αναλγητικά φάρμακα όπως η μορφίνη αλλά και μια ενδιαφέρουσα τελευταία μελέτη από πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ σύμφωνα με την οποία οι επιστήμονες αναζητούν οριστική λύση για τον πόνο στα κανάλια των νευροδιαβιβαστών.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, στο καμαρίνι της μητέρας του, Τζένης Καρέζη, μιλά για τον πόνο που βίωσε η ίδια εξαιτίας του καρκίνου και την ανάγκη της δημιουργίας του Ιδρύματος “Τζένη Καρέζη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...