Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αρνήθηκε να «δέσει» στην Πύλο το πλοιάριο με περίπου 100 μετανάστες

Αγνόησε ο καπετάνιος πλοιαρίου με περίπου 100 μετανάστες τις υποδείξεις του Λιμεναρχείου και αντί να κατευθυνθεί στο λιμάνι της Πύλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ εκ νέου την πορεία του με προορισμό την Ιταλία.

Ο καπετάνιος, κάποια στιγμή, ακινητοποίησε το πλοιάριο 30 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πύλου και σταμάτησε να απαντά στις εντολές των λιμενικών. Αυτή τη στιγμή παρακολουθείται διακριτικά ενώ στην περιοχή αναμένονται άλλα τρία σκάφη με κλιμάκια των ειδικών αποστολών.

Το σκάφος με τους μετανάστες είχε κατεύθυνση την Ιταλία και εντοπίστηκε το μεσημέρι από ελικόπτερο στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του στη θαλάσσια περιοχή, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, ξεκίνησαν, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι το πλοιάριο με δεκάδες άτομα, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Την ίδια ώρα οι 58 λαθρομετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων, που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πεζή από άνδρες της λιμενικής αρχής στο Γύθειο, στο οδικό δίκτυο από Μαρμάρι προς Βάθεια στην ανατολική Μάνη, φέρεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να έχουν σχέση με την ίδια υπόθεση.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει με φορτηγό από την Αθήνα με προορισμό το Γύθειο προκειμένου να επιβιβαστούν στο ίδιο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία, αλλά ωστόσο δεν χωρούσαν.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...