Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

300.000 μικροπωλητές στο παρεμπόριο ειδών λαϊκής τέχνης

Έκρηξη παρουσιάζει το παραεμπόριο σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τους παράνομους πλανόδιους μικροπωλητές να φτάνουν τους 300.000 σε ολόκληρη τη χώρα και το τζίρο από τις πωλήσεις παράνομων προϊόντων να αγγίζει ακόμα και το 30% του Α.Ε.Π.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, καταγγέλλει πως προωθούνται στην αγορά προϊόντα κακής ποιότητας και ιδιαιτέρως ακαλαίσθητα με την μορφή ειδών λαϊκής τέχνης, τα οποία μάλιστα εμφανίζουν παραπλανητική σήμανση κατασκευής στην Ελλάδα, ενώ διατίθενται από αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Αυγενάκης, «προκύπτει σαφώς εξαπάτηση του αγοραστικού κοινού, αλλά και δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό, αφού τα εν λόγω προϊόντα απευθύνονται κυρίως σε τουριστικό κοινό», και επιπλέον «η διάθεση αυτών των αμφιβόλου ποιότητας παράνομων προϊόντων δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, καθώς οι νόμιμοι επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι με αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα σε μία εποχή που πλήττονται από την ύφεση, ενώ το κράτος δεν εισπράττει τις νόμιμες εισφορές που προέρχονται από μη καταβολή ΦΠΑ, δασμούς και ασύλληπτη φορολογητέα ύλη».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, αν προτίθεται να μελετήσει το θέμα της έκρηξης του παρεμπορίου, ιδιαίτερα σε προϊόντα που απευθύνονται σε τουριστικό κοινό και δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό, καθώς και αν δεσμεύεται να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στα προϊόντα που πωλούνται χωρίς νόμιμη άδεια και δημιουργούν οξύ πρόβλημα ανταγωνισμού στους νόμιμους επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...