Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Νέος ισχυρός σεισμός μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Μια ακόμη ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη συνέβει στις 12:50 το μεσημέρι

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 4,7 (mb) βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στον ίδιο εστιακό χώρο με τους προηγούμενους, δηλαδή σε απόσταση 78 χιλιομέτρων Βορειοδυτικά του Ηρακλείου, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε μιλώντας στο  flashnews.gr  ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης κ.Φιλιππας Βαλλιανάτος :

"Οι σεισμογράφοι του εργαστηρίου μας κατέγραψαν την σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος μεταξύ 8 - 10 χιλιομέτρων, ενώ στα πρώτα δέκα λεπτά μετά τον σεισμό κατεγράφησαν και τέσσερεις μετασεισμικές δονήσεις με μεγέθη απο 2,5 - 3,5 Ρίχτερ. Και αυτός ο σεισμός εντάσσεται στην σεισμική ακολουθία των τελευταίων ημερών την οποία παρακολουθούμε με προσοχή" είπε ο κ.Βαλλιανάτος.
 
 Οι χθεσινές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ και αναστάτωσαν τους κατοίκους του Ηρακλείου στην Κρήτη καθώς σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η ισχυρότερη δόνηση ήταν 4,5 Ρίχτερ, και σημειώθηκε στις 21.06.
Ακολούθησαν μάλιστα άλλες 9 δονήσεις μικρότερης έντασης μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας με επίκεντρο περίπου στο ίδιο σημείο με τους ισχυρούς σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και 5,3 Ρίχτερ το πρωί της Πέμπτης αντίστοιχα.
Πάντως οι σεισμολόγοι που καταγράφουν το φαινόμενο εμφανίζονται καθησυχαστικοί και μιλούν για συνήθη σεισμική δραστηριότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...