Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μεγαλύτερο ευρωπαϊκό έλεγχο επί του ελληνικού προϋπολογισμού φέρεται να ζητά η Γερμανία

Ζήτημα μεγαλύτερου ελέγχου της δημοσιονομικής της πολιτικής της Ελλάδας από ευρωπαϊκούς θεσμούς, φέρεται να θέτει η Γερμανία στο πλαίσιο των συζητήσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας.

«Γίνονται εσωτερικές συζητήσεις στους κόλπους του Eurogroup και υπάρχουν προτάσεις, μία από τις οποίες είναι γερμανική, σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ο εποικοδομητικός χειρισμός προγραμμάτων στήριξης χωρών, που επανειλημμένα είναι εκτός στόχων» ανέφερε ανώνυμη ευρωπαϊκή πηγή στο Reuters.

H πηγή πρόσθεσε πως βάσει των προτάσεων, ευρωπαϊκή θεσμοί που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα έπρεπε να αποκτήσουν «συγκεκριμένες εξουσίες λήψης αποφάσεων» σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μία από τις ιδέες είναι να τεθούν σαφώς προσδιορισμένες προτεραιότητες μείωσης των ελλειμμάτων, μέσω δεσμευτικών για την ελληνική κυβέρνηση κατευθυντήριων αρχών.

Η ίδια ανώνυμη πηγή πρόσθεσε ότι πολλές δημοσιονομικού χαρακτήρα αποφάσεις στην Ελλάδα λαμβάνονται ως σήμερα με τρόπο αποκεντρωμένο. «Μας ενδιαφέρει η βιώσιμη σταθεροποίηση στην Ελλάδα. Με αυτό το πλάνο συνεργαζόμαστε, αυτή τη χρονική στιγμή, όλοι στην Ευρώπη» κατέληξε.

«Καμία χώρα δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα στο Eurogroup» δήλωσε, υπό τον όρο της ανωνυμίας, αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να σχολιάσει πληροφορίες που προέρχονται από ανώνυμες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...