Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σκηνοθέτησε το "τελευταίο ταξίδι" του η κόρη του Θ. Αγγελόπουλου...!

Ταξίδεψε για την αιωνιότητα. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο σκηνοθέτης που άνοιξε τα καλλιτεχνικά σύνορα της χώρας μας στον υπόλοιπο κόσμο «έφυγε» για το στερνό ταξίδι. Την τελευταία του διαδρομή κινηματογράφησε η κόρη του Ελένη-σκηνοθέτης και η ίδια.

Το ύστατο χαίρε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο είπαν σήμερα από το Α' Νεκροταφείο, συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι του μεγάλου σκηνοθέτη.Η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη εκτίθεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του νεκροταφείου.

Εκτός από την γυναίκα του Φοίβη τον αποχαιρέτησαν ο πρωταγωνιστής της ταινίας του "Αλλη Θάλασσα" Τόνι Σερβίλο, η βοηθός του Μαργαρίτα Μαντά, ο Ιταλός παραγωγός του Αμαντέο Παγκάνι, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος και ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης.

Οι παριστάμενοι απήγγειλαν ποιήματα του Αγγελόπουλου και του τραγούδησαν το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι Κοντούλα λεμονιά.

Η οικογένεια του μεγάλου σκηνοθέτη ζήτησε να κατατεθούν χρήματα, αντί στεφάνων, στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού αποφάσισαν να καθιερώσουν Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», το οποίο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...