Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: SOS από τον Ιατρικό Σύλλογο για τους γιατρούς - «μαϊμού»

Σήμα κινδύνου για τους μαϊμού- γιατρούς οι οποίοι βομβαρδίζουν τους Θεσσαλονικείς διαφημίζοντας, μέσω ίντερνετ, ακόμα και με... sms από ινστιτούτα μανικιούρ, φτηνές και αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίας υγείας, στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Δυο υποθέσεις επιτήδειων ερευνά ήδη η εισαγγελία μετά από τις καταγγελίες του Συλλόγου, ο οποίος μοιράζει ήδη ειδικά σήματα που θα τοποθετηθούν στα ιατρεία της Θεσσαλονίκης.

Ετσι, οι πολίτες θα είναι βέβαιοι ότι περνώντας την πόρτα των συγκεκριμένων ιατρείων θα έχουν απέναντί τους έναν «αληθινό» και νόμιμο γιατρό. Παράλληλα, ο ΙΣΘ έχει απαγορεύσει στους γιατρούς- μέλη του να διαφημίζουν στο διαδίκτυο ή αλλού, μέσω εταιριών- μεσιτών, υπηρεσίες και εκπτώσεις. Σε όσους δεν συμμορφώνονται, από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, θα δίνει πρόστιμα μέχρι και 75.000 ευρώ!

Η διοίκηση του ΙΣΘ, σε συνέντευξη που έδωσε το σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ήταν σαφής ότι «οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι μπλουζάκι, φρούτο ή... εμπόρευμα» και δεσμεύτηκε ότι θα προστατεύσει την αξιοπρέπεια των έντιμων γιατρών και των πολιτών από «άσχετους» και «επικίνδυνους» οι οποίοι κάνουν από βελονισμό μέχρι διάφορες ιατρικές πράξεις!

Πώς δρουν οι «απατεώνες»

Τα φαινόμενα αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος είναι πλέον πολλά, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος σκοπεύει να καταθέσει στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές και την ερχόμενη εβδομάδα.

«Χτες καταθέσαμε στοιχεία στον εισαγγελέα για κάποια γυναίκα που διαφημίζει υπηρεσίες δερματολόγου ενώ δεν είναι καν γιατρός. Τελευταία γίνονται μαζικές αποστολές μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα από ινστιτούτα περιποίησης... νυχιών, που διαφημίζουν πλαστικούς χειρουργούς και υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές. Οι εκπτώσεις, όμως, στις τιμές, συνεπάγονται και εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό, στείλαμε δυο εταιρίες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές, στον εισαγγελέα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Όπως πρόσθεσε, με απόφαση του ΔΣ «απαγορεύεται στους γιατρούς να κάνουν χρήση των υπηρεσιών μεσιτικών εταιρειών. Οσοι παραβούν την απόφαση, θα τιμωρούνται άμεσα, χωρίς παραπομπή στο πειθαρχικό, με επίπληξη και, αν χρειαστεί, χρηματικό πρόστιμο».

Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή των πολιτών και στη νέα... επιχειρηματική μόδα που έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρθηκε, δείγματα προς ανάλυση (π.χ. μικροβιολογικών εξετάσεων) ασθενών οι οποίοι επισκέπτονται ιατρικά κέντρα της πόλης θα στέλνονται σε γιατρούς χωρών όπως η Βουλγαρία, λόγω χαμηλότερου κόστους, με κίνδυνο όμως το αποτέλεσμα να είναι αμφιβόλου ποιότητας!

Το ειδικό σήμα


Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2013, όλοι τα μέλη του ΙΣΘ που διατηρούν νόμιμο ιατρείο, με άδεια και παρέχουν υπηρεσίες σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας, είναι υποχρεωμένα να έχουν αναρτήσει στην εξώπορτα του ιατρείου τους το ειδικό σήμα, που αντικαθιστά το παλιό ανώνυμο σήμα νόμιμου ιατρείου. Το σήμα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του γιατρού, τον αριθμό της άδειάς του και της άδειας του ιατρείου, την διεύθυνσή του και φέρει σφραγίδα του Συλλόγου.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΙΣΘ προχωρά στην δημιουργία ιατρικών ISO. «Σε έξι μήνες θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στα μέλη μας, ως φορέας πιστοποίησης, την ειδική πιστοποίηση που πρέπει να έχουν τα ιατρεία. Η προσπάθειά μας αυτή αφορά και τους πολίτες, διότι δεν μπορεί ένα ISO να λειτουργεί για μια... μεταφορική εταιρία και για μια υπηρεσία υγείας ταυτόχρονα», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης.

Ο ΙΣΘ ανακοίνωσε ότι ξεκινά καμπάνια με στόχο την «Αλλαγή πολιτικής και πολιτικής ηγεσίας στην υγεία τώρα» και ήδη έχει καλέσει τους γιατρούς να αναρτήσουν στα ιατρεία του, σε εμφανές μέρος, αντίστοιχη αφίσα. «Εχουμε ζητήσει επανειλημμένα από το υπουργείο Υγείας να ρυθμίσει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην υπάρχουν πια «παραθυράκια» που αφήνουν χώρο στους επιτήδειους να δρουν ελεύθερα. Ωστόσο, δεν πήρε κανένα μέτρο», σχολίασε ο γραμματέας του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.

http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...