Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Πόσος πάτος ακόμη;;; Πληρώνουμε τη σπείρα Καλλιθέας που είναι μέσ’ τη φυλακή!!!


​Την ώρα που μισθοί, συντάξεις και επιδόματα κόβονται αβέρτα χωρίς κανένα κριτήριο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι υπάλληλοι που έκαναν τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας και ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους!!!!

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο λόγος που οι υπάλληλοι εξακολουθούν να βάζουν μέσα το κράτος είναι το ίδιο το κράτος, καθώς οι διαδικασίες για την οριστική τους παύση έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα!

«Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό, τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ιδρύματος Βαγγέλης Θεοδωρίδης.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας του ΙΚΑ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων στον ανακριτή, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν ζημίωσαν το ΙΚΑ με περισσότερες από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, προσκρούει στις αποκαλύψεις για την υπερπολυτελή διαβίωση των πέντε από τους επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι ζούσαν σε επαύλεις που δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τους μισθούς τους.

Η δράση του κυκλώματος

Οι πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοί τους είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων, έδιναν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους παίρνοντας παράλληλα μίζα της τάξης του 80%.

Η έρευνα έγινε σε υπαλλήλους των τμημάτων Παροχών, Μητρώου και Οικονομικών οι οποίοι σε συνεννόηση με ιδιώτες ζητούσαν από το ΙΚΑ χιλιάδες για νοσηλείες που δεν έγιναν ποτέ. Παράλληλα υπήρξαν και χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα από τα σπίτια τους, βρέθηκαν σε αποθήκη 960.000 ευρώ, μέσα σε κουτιά από πάμπερς, ενώ κατασχέθηκαν και πολυτελή αυτοκίνητα.

«Είχαν γίνει όργια στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, ενώ διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ήταν διάτρητο. Για τον λόγο αυτόν χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση της έρευνας», δήλωσε στέλεχος του ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ πάντως έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων σε περίπτωση που αυτοί κριθούν ένοχοι.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...