Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Δεύτερη σύλληψη αστυνομικού μέσα σε δύο μέρες

Φωτογραφία αρχείου

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ρέντη συνελήφθη χθες το βράδυ με την κατηγορία ότι άρπαξε χρήματα από μετανάστη, όπως έγινε σήμερα γνωστό, ενώ προχθές είχε συλληφθεί ακόμη ένας αξιωματικός για εκβίαση αλλοδαπών καταστηματαρχών.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του διοικητή του Α.Τ Ρέντη, ένας πακιστανός μετανάστης κατήγγειλε ότι ο αξιωματικός τον σταμάτησε για τροχαία παράβαση και μετά από έλεγχο βρήκε πάνω του περίπου 4.000 ευρώ τα οποία και του υφάρπαξε.  Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έρευνα στο γραφείο του αξιωματικού βρέθηκε χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε ενώ ο ίδιος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης που διενεργείται, αναμένεται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Προχτές συνελήφθησαν ο διοικητής του Β΄ Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω, ένας συνταξιούχος αστυνομικός και ένας 19χρονος Πακιστανός με την κατηγορία της εκβίασης ενώ ειδικότερα τον εν ενεργεία αστυνομικό βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Για την ίδια υπόθεση  αναζητείται ακόμη ένας Πακιστανός.  Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν οι τρεις συλληφθέντες μετέβησαν σε κατάστημα εμπορίας ψιλικών, ιδιοκτησίας Πακιστανού. Ο αξιωματικός με τον 56χρονο αφού δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα για τον εντοπισμό λαθραίων τσιγάρων και ισχυριζόμενοι ότι εντόπισαν λαθραία τσιγάρα εντός του καταστήματος, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην του επιβληθεί μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 10.000 ευρώ. Ύστερα από «διαπραγματεύσεις» μείωσαν την απαίτησή τους στα 1.000 ευρώ, ενώ τελικά πήραν από το ταμείο του καταστήματος 300 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας. Το υπολειπόμενο ποσό, όπως ανέφεραν στον ιδιοκτήτη θα το παραλάμβαναν σε νέα συνάντησή τους.

Την επομένη, ο 19χρονος Πακιστανός, παρουσιάστηκε εκ νέου στο κατάστημα με έναν ομοεθνή του και αφού απέσπασαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ακολούθησε μεταξύ τους επεισόδιο. Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ακινητοποίησαν τον 19χρονο, ενώ ο δεύτερος αλλοδαπός είχε νωρίτερα αποχωρήσει. Παράλληλα στον τόπο μετέβη και ο 35χρονος διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας, ο οποίος δηλώνοντας την ιδιότητά του προσπάθησε να απομακρύνει τον 19χρονο από το σημείο.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε η συμμετοχή του 35χρονου αξιωματικού και του 56χρονου συνταξιούχου αστυνομικού στην υπόθεση και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...