Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Νέα κατηγορητήρια σε βάρος στελεχών του ΟΤΕ για το σκάνδαλο της Siemens


Νέοι «κρίκοι» στην αλυσίδα των κατηγορημένων για το σκάνδαλο της Siemens και ειδικά στο «κεφάλαιο» εκείνο που αφορά στη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, προστίθενται συνεχώς από τη Δικαιοσύνη, η οποία ερευνά, σε επίπεδο ανάκρισης πλέον, την πολύκροτη υπόθεση.

Ειδικότερα, οι εφέτες ανακριτές που χειρίζονται τη συγκεκριμένη δικογραφία αποστέλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορητήρια σε οκτώ νέα πρόσωπα, στελέχη του ΟΤΕ, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Πρόκειται για μέλη ή εισηγητές σε επιτροπές αξιολόγησης, που ενέκριναν τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ, το Δεκέμβριο του 2007.

Η ανάκριση, σύμφωνα  με τις ίδιες πληροφορίες, εντόπισε τους οκτώ νέους κατηγορουμένους, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας των πρακτικών των συνεδριάσεων που τηρούσαν οι επιτροπές αξιολόγησης, που άναψαν το «πράσινο φως» για τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Στο ανακριτικό «μικροσκόπιο» μπήκαν τα πρακτικά 16 συνολικά συσκέψεων και, όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη των επιτροπών μόνο στις τέσσερις συνεδριάσεις ήταν διαφορετικά, ενώ στις υπόλοιπες 12 ήταν τα ίδια.

Το στοιχείο αυτό σήμανε συναγερμό για τις ανακριτικές αρχές, οι οποίες άρχισαν να ερευνούν το «προφίλ» κάθε προσώπου που έλαβε μέρος σε αυτές τις συνεδριάσεις.

Τελικά, κατέληξαν σε οκτώ από αυτά, στελέχη του ΟΤΕ, οι οποίοι πλέον αποκτούν και την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένας εξ αυτών την επίμαχη περίοδο έλαβε σε λογαριασμό του απευθείας έμβασμα, το οποίο φέρεται ότι προήλθε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, ενώ άλλοι τρεις κατηγορούμενοι άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε αυστριακή ή γερμανική τράπεζα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι υπόλοιποι τέσσερις συγκατηγορούμενοί τους φέρονται να αποκτούν, το ίδιο χρονικό διάστημα, μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...