Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Επί ποδός η κυβέρνηση για την επιστροφή της τρόικας

Με άγριες διαθέσεις φαίνεται πως επιστρέφει στη χώρα μας η τρόικα μετά και το αίτημα της κυβέρνησης να τοποθετηθούν όλοι επισήμως για το λάθος του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός για τα προαπαιτούμενα και δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή το απόγευμα οι κ. Στουρνάρας, Σταϊκούρας και Μαυραγάνης συναντήθηκαν για να ελέγξουν την πορεία των προαπαιτούμενων.

Οι καθυστερήσεις στην αναμόρφωση του Δημοσίου και τη διαθεσιμότητα αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει μπει στο Ταμείο από τις αποκρατικοποιήσεις σχεδόν ούτε ευρώ δημιουργεί προηγούμενο για τους δανειστές που αναμένεται να επιμείνουν στη θέση τους ότι πρέπει να «αδειάσει» το Δημόσιο.

«Δεν έχουμε ούτε το άλλοθι ότι διώξαμε τους κοπανατζήδες , όσους έχουν πλαστά πτυχία και τους επίορκους και διεφθαρμένους υπαλλήλους» παραδέχονται στην κυβέρνηση και σημειώνουν ότι όλα αυτά φαντάζουν αδιανόητα στους ξένους γιατί μόνο σε κράτος «μπανανία» μπορεί να συμβαίνουν.

«Πώς να δικαιολογήσουμε ότι από την εποχή Ρέππα έχει θεσπιστεί ότι στα Πειθαρχικά θα προεδρεύουν δικαστικοί και τώρα πάμε να το εφαρμόσουμε;» διερωτάται κορυφαίος υπουργός. Ο κ Σαμαράς δίνοντας το στίγμα του προχώρησε τις νέες οργανικές δομές σε τέσσερα υπουργεία και την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει στα επόμενα αλλά αυτό δεν αρκεί αν δεν πιστεύουν στην πολιτική αυτή το επιτελείο και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Οι αλλαγές και η επιτάχυνση τους θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση τη Δευτέρα. Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι οι αποκρατικοποιήσεις που ναι μεν κινούνται οι διαδικασίες αλλά ακόμη τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.

Οι φόβοι των δανειστών που εν μέρει συμμερίζονται και ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι ότι θα χαθεί η δυναμική και θα κορυφωθούν οι αντιδράσεις από εργαζόμενους και αντιπολίτευση. Ο Απρίλιος θα είναι μήνας κοσμογονίας λένε στο Μαξίμου και η τρόικα θα «τρίβει τα μάτια της» επιχειρώντας να αποκρούσουν τις αμφιβολίες που εκπορεύονται από Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...