Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Αποσύρουν βιαστικά τη διαφήμιση «είμαι σφαίρα στη θαλάμη» με τον Πιστόριους


Η διαφήμιση με τον Πιστόριους γράφει «είμαι η σφαίρα στη θαλάμη» και παραπέμπει μακάβρια στο φονικό της Στέενκαμπ.
Αρον - άρον απέσυρε η Nike τις τελευταίες διαφημίσεις που είχε κάνει με πρωταγωνιστή τον Οσκαρ Πιστόριους καθώς πέραν της αρνητικής δημοσιότητας με την υπόθεση του φόνου της φίλης του, το ίδιο το μήνυμα στις αφίσες - «I am the bullet in the chamber» («Είμαι η σφαίρα στη θαλάμη») - βλάπτει ακόμη περισσότερο τη φίρμα

Ο 26χρονος νοτιοαφρικανός αθλητής αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον φόνο της φίλης του Ρεέβα Στέενκαμπ. Η 30χρονη κοπέλα πυροβολήθηκε πολλές φορές και ο Πιστόριους άκουσε την Παρασκευή τον εισαγγελέα να λέει ότι θα ζητήσει την καταδίκη του για φόνο εκ προμελέτης.

Η διαφημιστική καμπάνια της Nike με το σύνθημα «I am the bullet in the chamber», είχε θεωρηθεί εξαιρετική, αφού μέχρι και το φονικό, πάντρευε ιδανικά την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα αλλά και το μεταλλικό στοιχείο των προσθετικών μελών που χρησιμοποιεί ο Πιστόριους για να βαδίζει και να τρέχει.

Η Nike είναι ένας μόνο από τους πολλούς χορηγούς που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση με την αρνητική δημοσιότητα που ακολουθεί εδώ και λίγα 24ωρα τον Πιστόριους.

Η συμφωνία χορηγίας του Πιστόριους με τη Nike εκτιμήθηκε από το BBC στα δύο εκατ. δολάρια.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...