Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Έτοιμη να χρεοκοπήσει η Kodak

The logo from 1987 to 2006. "Evolution of...
Image via Wikipedia
Η εταιρία φωτογραφικών προϊόντων Kodak ετοιμάζεται να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ζητήσει την προστασία του Άρθρου 11, δηλαδή του αντίστοιχου Άρθρου 99 στις ΗΠΑ και να κηρύξει πτώχευση.

Όπως αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Wall Street Journal, η τελευταία ελπίδα για να αποφύγει η εταιρία την χρεωκοπία έγκειται στο να πουλήσει κάποιες πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει.

Η εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 1892, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση από τα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν άρχισε να πλήττεται εξαιτίας της εξάπλωσης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Η απόπειρά της για μετάβαση στην αγορά ψηφιακών μηχανών και εκτυπωτών απέτυχε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και η πρόσφατη εμφάνιση των smartphones έπληξε ακόμη περισσότερο την επιχείρηση. Η εταιρία απασχολεί 19.000 υπαλλήλους.

Αν η Kodak δεν επιτύχει να πουλήσει τις πατέντες της θα βγάλει σε δημοπρασία 1.100 από αυτές, στο πλαίσιο του σχεδίου χρεωκοπίας και--σύμφωνα με το δημοσίευμα-- προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να προχωρήσει, βρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες όπως η JP Morgan, η Citigroup και η Wells Fargo.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...