Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πάει το παλιό Δημόσιο: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και μείωση γραφειοκρατίας το 2014

Πάει το παλιό Δημόσιο, ας γιορτάσουμε παιδιά…


Η διοικητική μεταρρύθμιση, η μείωση των διοικητικών βαρών και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και εντός του μεσοπρόθεσμου δεκαοκτάμηνου προγράμματος που έχουν αναλάβει η Λιθουανία, η Ελλάδα και η Ιταλία (η οποία ακολουθεί στην προεδρία).


Το υπουργείο θα παρουσιάσει θα εστιάσει και στον ανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, στη μείωση των οργανωτικών δομών στα υπουργεία κατά 40%, αλλά και στη μείωση του προσωπικού κατά 200.000, από το 2009 μέχρι σήμερα, με αποχωρήσεις - αναγκαστικές ή μη- μόνιμων ή έκτακτων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, θα αναδείξει το σχέδιο που έχει για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς θα έχει κεντρικό ρόλο στις προσλήψεις (δεν θα μπορεί αυθαίρετα κάθε υπουργείο να προσλαμβάνει προσωπικό), καθώς και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο. Στόχος, φυσικά, μια νέα δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα μετά το τέλος της κρίσης.

Τέλος, το 2014 έρχεται η συγχώνευση και κατάργηση 12 φορέων (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...