Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Νέος κύκλος διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής μετά τις Γιορτές

Νέα στοιχεία για τις δραστηριότητες των μελών της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανοίγοντας έτσι ένα νέο κύκλο διώξεων αμέσως μετά τις Γιορτές.


Σύμφωνα με την Καθημερινή σύντομα αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες κατά βουλευτών που δεν είναι έως σήμερα στο κάδρο της ποινικής ευθύνης ενώ μετά τη διακοπή της χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή, ίσως αποδοθεί κατηγορία για προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Τα νέα ευρήματα που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ προέρχονται από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Χρήστου Παππά, του Γιώργου Γερμενή, του Παναγιώτη Ηλιόπουλου και άλλων και αναμένεται να διαβιβαστούν στις ανακριτικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση αμέσως μετά τις Γιορτές.

Παράλληλα οι δύο ειδικές ανακρίτριες έχουν προχωρήσει σε συνολική αξιολόγηση των επιβαρυντικών δεδομένων που έχουν στα χέρια τους από τις κατασχέσεις στα σπίτια του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη ενώ δεν αποκλείεται να καλέσουν εκ νέου σε απολογία βουλευτές που ήδη είναι υπόδικοι.

Σε περίπτωση που αποδοθεί κατηγορία για προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, θα αφορά πρωτίστως τον Νίκο Μιχαλολιάκο, που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος, αλλά και βουλευτές του κόμματός του ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές η κατηγορία μπορεί να στηριχθεί στα ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν και στα οποία υπάρχει υλικό με στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις και χρήση όπλων από βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής καθώς και στους εμπρηστικούς λόγους του κ. Μιχαλολιάκου.

Υπενθυμίζεται πως μετά το νέο έτος οι κύριοι Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας θα περάσουν το κατώφλι των ανακριτριών στις 11 Ιανουαρίου με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...