Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Από δύο καλάσνικοφ τα πυρά στην οικία του γερμανού πρέσβη

Δύο καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκαν τελικά στην επίθεση κατά της οικίας του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.


Όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Αντιτρομοκρατικής, από καθένα από τα δύο όπλα ερρίφθησαν 30 φυσίγγια.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα καλάσνικοφ αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην εξωτερική περίβολο στην οικία του γερμανού πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, συνέβη γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την επίθεση.

Ο αστυνομικός φρουρός της οικίας δήλωσε ότι οι δράστες ήταν τέσσερις, πυροβόλησαν πολλές φορές προς τον τοίχο, χωρίς να στοχεύσουν τον ίδιο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή από την οδό Χίου προς την οδό Αποστολοπούλου.

Αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησαν με τον κ. Ντολτ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ενώ στην οικία του μετέβη το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Ο Πρωθυπουργός είχε μάλιστα και τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στην οποία εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, διαβεβαίωνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τονυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος «τού εξέφρασε την ικανοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών με σκοπό τη διαλεύκανση του περιστατικού».

Νωρίτερα, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Ντολτ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης και καταδίκασε απόλυτα την «άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.».

Γερμανός πρέσβης: Δεν θα διαταραχθούν οι στένες μας σχέσεις

Από την πλευρά του ο κ. Ντολτ εξέφρασε με γραπτή του δήλωση τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει διατάραξη των «στενών και φιλικών σχέσεων» μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας.

«Επίσης», πρόσθεσε, «δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας».

Τέλος, ο κ. Ντολτ ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία και την κυβέρνηση για την άμεση αντίδρασή τους μετά την επίθεση και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Στόχος επίθεσης και το 1999 η γερμανική πρεσβευτική κατοικία

Επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη είχε γίνει και στο παρελθόν, στις 16 Μαΐου 1999, από τη 17 Νοέμβρη, όταν εκτοξεύτηκε ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη.

Τοτε ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκαν ίχνη της οργάνωσης, αφού είχαν εντοπιστεί κηλίδες αίματος του χειριστή του εκτοξευτήρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...