Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«Απαγορευμένο» το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ για τα αυτόματα μηχανήματα του Μετρό


«Αγνωστο» νόμισμα θεωρείται για τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων των γραμμών 2 και 3 του Μετρό, του τραμ και του προαστιακού σιδηροδρόμου το καινούργιο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί κανονικά και στη χώρα μας.

Τα μηχανήματα δεν έχουν αποκτήσει ακόμη το κατάλληλο λογισμικό που θα «διαβάζει» το καινούργιο χαρτονόμισμα, με αποτέλεσμα να μην το αποδέχονται.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του λογισμικού των αυτόματων πωλητών εισιτηρίων αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Μέχρι τότε, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να χρησιμοποιεί άλλα χαρτονομίσματα για την αγορά εισιτηρίων ή να απευθύνεται στα γκισέ με τους υπαλλήλους του Μετρό που πωλούν εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει η αναβάθμιση του λογισμικού των μηχανημάτων, θα πρέπει να παραδοθεί στους τεχνικούς ειδική μήτρα του νέου χαρτονομίσματος των πέντε ευρώ, από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πάντως, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να προλάβει κι άλλες αλλαγές χαρτονομισμάτων (συζητείται να αλλάξει και αυτό των 10 ευρώ εντός του 2013), ζήτησε από την εταιρεία που θα αναβαθμίσει το λογισμικό των μηχανημάτων να υπάρξει σχετική (καταρχήν) πρόβλεψη.

Το κόστος αναβάθμισης του συνόλου των αυτόματων πωλητών (170 σε λειτουργία και 27 εφεδρικοί) στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό υπολογίζεται σε περίπου 21.000 ευρώ. Επίσης, για την αναβάθμιση των περίπου 100 πωλητών του τραμ θα χρειαστούν περίπου 11.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στη γραμμή 1 της ΣΤΑΣΥ (των πρώην ΗΣΑΠ) δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση, καθώς οι πωλητές εισιτηρίων δέχονται μόνο κέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...