Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Λοβέρδος: Nα αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αντισυγκεντρώσεις των τραμπούκων - ΣΥΡΙΖΑ: Προβοκάτσιες...

Την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος "να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά την οργάνωση του κόμματος που διοργάνωσε την αντισυγκέντρωση υβριστών και τραμπούκων" σε συγκέντρωση που οργάνωσε την περασμένη Τρίτη στην Αγία Παρασκευή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
"Εδώ δεν υπάρχει το ψευδοάλλοθι ότι τάχα οι εκδηλώσεις αναφέρονται στην Υγεία, άρα και στο κυβερνητικό έργο. Πρόκειται για μία 100% εσωτερική δημόσια λειτουργία του Κινήματος και επομένως επρόκειτο για μια κατά κυριολεξία τραμπουκική συγκέντρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να την καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο", αναφέρει ο κ. Λοβέρδος, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εμφανίζει κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ως διοργανωτή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
"Την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων σε εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων, που κυριάρχησαν την δεκαετία του '60, με παρουσία τραμπούκων που προπηλάκιζαν και εξύβριζαν με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών, φαίνεται πως ορισμένοι τις έχουν αναγάγει σε βασική τους πολιτική πρακτική", αναφέρει ο υπουργός Υγείας.
"Το κουτοπόνηρο επιχείρημα τους είναι προφανές: μέσα από την διαρκή αναπαραγωγή εικόνων, στις οποίες εμφανίζονται υπουργοί των κυβερνήσεων ως διωκόμενοι από τους πολίτες, δεν έχει σημασία αν οι τραμπούκοι είναι δέκα, είκοσι και οι συγκεντρωμένοι τριακόσιοι, αφού η βάφτιση των τραμπούκων σε πολίτες δίνει ψευδολαϊκά χαρακτηριστικά στις αντισυγκεντρώσεις. Θυμίζω, όμως, πως και τότε, τις αυταρχικές δεκαετίες του '60, οι τραμπούκοι βαφτίζονταν διαμαρτυρόμενοι πολίτες", προσθέτει.


Six party leaders' televised debate ahead of t...
Image via Wikipedia
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στην καταγγελία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, επικαλούμενος δημοσίευμα, υποστήριξε ότι οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε αντισυγκέντρωση ενώ εκείνος συμμετείχε σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Αγία Παρασκευή, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Εδώ και δυο βδομάδες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ μας έχουν προϊδεάσει ότι θα ετοιμάσουν προβοκάτσιες ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Τις περιμένουμε νηφάλιοι και προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
"Συστηματικά, ανώνυμα και επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν τις τελευταίες ώρες και ημέρες με δηλώσεις τους ένα επικίνδυνο κλίμα περί δήθεν οργάνωσης αντισυγκεντρώσεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μια αήθη γκρίζα σπερμολογία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
"Η διοργάνωση κομματικών αντισυγκεντρώσεων υπήρξε πράγματι η λογική των παρακρατικών στην προδικτατορική περίοδο που ποτέ η Αριστερά δεν υιοθέτησε. Τη συγγενή και επικίνδυνη λογική της φαιάς προπαγάνδας φαίνεται πως υιοθετεί τώρα ο κ. Λοβέρδος, ψευδολογώντας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, με διττό σκοπό. Πρώτον, να δημιουργήσει ένα κλίμα συσπείρωσης στους εναπομείναντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και, δεύτερον, να απαξιώσει και να ενοχοποιήσει κάθε είδους κοινωνική διαμαρτυρία".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...