Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μετά από 36 χρόνια τα «παιδιά» του Μάο στην Ελλάδα ξαναγίνονται... αδέλφια

Communist Party of Greece (Marxist–Leninist)
Image via Wikipedia
Μετά από 36 χρόνια αντιπαράθεσης τα «παιδιά» του Μάο Τσε Τουνγκ στην Ελλάδα αποφάσισαν να ξαναγίνουν... αδέλφια. 

Τα στελέχη του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ θα συγκροτήσουν την Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και εξετάζεται η κοινή τους κάθοδος στις εκλογές.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το vima.gr, υπήρχαν άτυπες επαφές και συνεννόηση μεταξύ τους, σε κινηματικές δράσεις – έδιναν ραντεβού στα ίδια σημεία σε πορείες και διαδηλώσεις, είχαν κοινά συνθήματα. Ήρθε η κρίση, και η εκτίμηση για την ανάγκη δημιουργίας «μετώπου» αντίστασης τους έφερε κοντά. Στελέχη τους τονίζουν ότι οι εκφωνήσεις και η πλατφόρμα μετωπικών σχημάτων από ΣΥΡΙΖΑ και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» δεν τους κάλυπτε ιδεολογικά. Ωστόσο, η κίνηση αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα λειτουργήσει σαν «σφήνα» στο ΚΚΕ...
Υστερα από συνεχείς επαφές και συζητήσεις στα κομματικά τους όργανα, κατέληξαν σε απόφαση για κοινή πολιτική δράση ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για εκλογική συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Για την ώρα, το βήμα ήταν η κοινή τους ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι η Πρωτοβουλία «θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρύτερης μετωπικής πολιτικής συνεργασίας, στη συσπείρωση ενός ευρύτερου αγωνιστικού δυναμικού στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της κοινής δράσης, των λαϊκών-εργατικών αντιστάσεων, του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας και της εξαθλίωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία».
Η «Προλεταριακή Σημαία» , εφημερίδα που εκδίδει το ΚΚΕ (μ-λ), και ο «Λαϊκός Δρόμος», η εφημερίδα που εκδίδει το Μ-Λ ΚΚΕ, γίνονται φορείς αυτής της προσπάθειας. Απευθύνουν «ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δύναμη και αγωνιστή που θέλει να συμβάλει στην παραπάνω κατεύθυνση, σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει τη γραμμή της αντίστασης, την ανάπτυξη και το σωστό προσανατολισμό του εργατικού, λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και σε στενή σύνδεση με τα μέτωπα που ανοίγει».

Στην κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων:
«Η βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας διαμορφώνει μια κρίσιμη κατάσταση για το λαό και τη χώρα. Καταδικάζει το λαό σε αργό θάνατο, βαθαίνει την ιμπεριαλιστική υποδούλωση και θέτει τη χώρα κάτω από ασφυκτικό, νεοαποικιακό έλεγχο. (...) Όμως ο λαός δεν παραδίνεται! Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και πάλης, στο δρόμο για τη συγκρότηση κινήματος που θα μπορεί να συγκρουστεί συνολικά με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό και να διαμορφώσει την επαναστατική προοπτική του».
Ηδη, έχουν προγραμματισθεί 17 συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, μέχρι τον Μάιο, αρχής γενομένης στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση τέλος Μαρτίου.
Το ΚΚΕ (μ-λ) έχει δυνάμεις και παρουσία στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη, στη βόρειο Ελλάδα, στην Κρήτη, σε νησιά όπως η Λέσβος και η Σάμος. Το Μ-Λ ΚΚΕ δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στον χώρο των εκπαιδευτικών, ενώ έχει στελέχη με δράση στη Δυτική Μακεδονία, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στην Ικαρία.

Έχει τεθεί και εξετάζεται το ενδεχόμενο κοινής καθόδου στις εκλογές. Το Μ-Λ ΚΚΕ το έχει προτείνει ήδη στο ΚΚΕ (μ-λ), το οποίο θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες, ύστερα από συνεδρίαση των κομματικών του οργάνων. Σημειώνεται ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2009 , το ΚΚΕ (μ-λ) έλαβε 10.213 ψήφους (0,15%) και το Μ-Λ ΚΚΕ 5.506 ψήφους (0,08%).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...