Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Νέα αύξηση των κρουσμάτων AIDS ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών ουσιών

Καθημερινά πλέον βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και ανακοινώσεις επιστημονικών φορέων για την μεγάλη έξαρση που παρατηρείται και στην Ελλάδα εμφάνισης νέων κρουσμάτων AIDS ανάμεσα στους τοξικομανείς.

«Το ΕΚΤΕΠΝ (ευρωπαϊκό κέντρο παρακολούθησης ναρκωτικών και τοξικομανίας) με συνεχείς εκθέσεις του τονίζει τον κίνδυνο από την αύξηση των κρουσμάτων AIDS, ιδιαίτερα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος σε ερώτηση που έφερε στη Βουλή για το θέμα που έχει ανακύψει.

Δήλωσε άλλωστε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας «Βασικό σημείο που τονίζεται στην έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι το εύρημα ότι η οικονομική κρίση θεωρείται υπεύθυνη για την αδυναμία των κρατών - μελών της Ε.Ε. να λάβουν περισσότερο ενισχυμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.»

Με βάση αυτές τις πληροφορίες και με δεδομένο ότι και εξαιτίας της σημερινής δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας παρατηρείται έλλειψη σε εξειδικευμένες

υπηρεσίες υγείας είναι πολύ ανησυχητικά τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται και για την αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα, και ειδικά στις επαρχιακές πόλεις, παρόλο που είμαστε ακόμα χαμηλά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ μετέφερε από το βήμα της Βουλής την αγωνία του για τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αχαΐας.

Ο κ. Νικολόπουλος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Λοβέρδο που χρήζουν άμεσης απάντησης. Ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πραγματικά στοιχεία της εμφάνισης κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα την τελευταία 2 χρόνια, ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών. Επίσης ιδιαίτερης σημασίας για το Βουλευτή έχουν και τα επιμέρους στοιχεία που εμφανίζονται για την Αχαΐα, λόγω και της ιδιαιτερότητας που έχει να έχει δομές που καλύπτουν ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Ο Αχαιός Βουλευτής ήταν επικριτικός απέναντι στον Υπουργό Υγείας για την ελλιπή αντιμετώπιση του φαινομένου μέχρι και σήμερα και ζήτησε να μάθει ποιες δράσεις θα αναλάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να ενισχύσει τους τοπικούς φορείς ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού του HIV σε χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Ο κ. Νικολόπουλος θύμισε σε όλους ότι είναι ευθύνη δική μας να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, και τη Δημόσια Υγεία, την ώρα μάλιστα που όλες οι δομές Υγείας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και την υποχρηματοδότηση που αυτή έχει ως επακόλουθο.

«Ο καθένας από τη θέση του πρέπει να πιέσει περισσότερο για να παρθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα και να δοθούν και άλλα κονδύλια που θα απαλύνουν τον πόνο και την δυστυχία των παιδιών που είναι χρήστες και θα μειώσουν την εξάπλωση του AIDS, πριν να είναι πλέον μη αναστρέψιμη η κατάσταση.» είπε στο τέλος της τοποθέτησης ο κ. Νικολόπουλος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...