Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Κύπρος: Μίνι ανασχηματισμός τη Δευτέρα

Παραιτήθηκε για λόγους υγείας ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Kίκης Καζαμίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας θα ανακοινώσει τον διάδοχο του κ. Καζαμία τη Δευτέρα, στα πλαίσια ενός μικρής έκτασης ανασχηματισμού.

«Τα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Οικονομικών να παραιτείται λόγω διαφωνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Στέφανος Στεφάνου και σημειώνει πως ο υπουργός Οικονομικών υπέβαλε πριν λίγες ημέρες την παραίτησή του «αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ήταν φυσικό, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών επέμενε στην παραίτησή του και τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την έκανε αποδεκτή», καταλήγει ο κ. Στεφάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Βάσος Σιαρλής, στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου και πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Από το κυβερνητικό σχήμα θα αποχωρήσει, επίσης, η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου και στη θέση της αναμένεται να τοποθετηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να αναλάβει η τέως δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...