Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

"Πύρ Ομαδόν" από την Αριστερά κατά του Βενιζέλου

Έντονες επικρίσεις κατά του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου διατυπώνουν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, κοινός παρανομαστής των οποίων είναι οι ευθύνες του ιδίου του κ. Βενιζέλου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.


Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «με πολύ θράσος ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να εμφανίσει το άσπρο ως μαύρο. Κατηγορεί το ΚΚΕ και την οργανωμένη λαϊκή πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων ως ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό που θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στο λαό και ως υπεύθυνη τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση».

Ο λαός, επισημαίνει το ΚΚΕ, πρέπει να τιμωρήσει σκληρά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με την πάλη και τη ψήφο του και για όσα βάρβαρα έκαναν εναντίον του και για τα χειρότερα που του φέρνουν, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος επί της ουσίας «δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική πολιτική και ότι θα τελειώσει το σχέδιο ισοπέδωσης των εργαζομένων, ξεπουλήματος της χώρας και συρρίκνωσης της δημοκρατίας». Δεν υπάρχει καμία λευκή σελίδα για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με κάθε μνημονιακή πολιτική, με κάθε μέτρο ύφεσης, λιτότητας, απολύσεων και λεηλασίας των εισοδημάτων, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «όποια συκοφαντική επίθεση και να εξαπολύσει στην Αριστερά, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες ούτε του ίδιου, ούτε της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Αυτοί που δεν έχουν προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι ίδιοι που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, που στηρίζουν την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι με την σημερινή συνέντευξή του «για πολλοστή φορά προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση και να αυτοεξαιρεθεί από την πολιτική που ασκείται. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών αποτελεί τη συνέχεια της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου» . Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι το Μνημόνιο 2 αποτελεί τη συνέχεια του Μνημονίου 1 και τα δυσβάστακτα μέτρα ύψους 11,5 δισ. που προβλέπονται για τον Ιούνιο είναι η συνέχεια των μέτρων των δύο τελευταίων χρόνων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...