Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ερέτρια: Πωλητήριο για το νησί που λάτρεψαν οι Beatles!

Το νησί για το οποίο οι Beatles είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να αγοράσουν είναι προς πώληση...

Στα 18.000.000 ευρώ εμφανίζεται η τιμή πώλησης της Αγίας Τριάδας (σύμφωνα με τις ypodomes.com) του νησιού κοντά στην Ερέτρια, που ανήκει από το 1958 σε ιδιώτη.

Ανατολικά από το «Νησί των Ονείρων», στο δημοτικό διαμέρισμα Ερέτριας του νομού Ευβοίας, βρίσκεται το νησί Αγία Τριάδα που το 1961 αναγνωρίστηκε ως οικισμός και υπάχθηκε στην κοινότητα Ερέτριας και κατά την απογραφή του έτους 1981 ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 4 άτομα. Πρόκειται έναν επίγειο παράδεισο 100 στρεμμάτων.

Η Αγία Τριάδα απέναντι από την Ερέτρια φιγουράρει στη λίστα με τους ακριβότερους ιδιωτικούς επίγειους παραδείσους. Το νησί έζησε απίστευτες δόξες τη δεκαετία του '60 αφού συχνοί επισκέπτες του ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ακόμα και Ρώσοι αστροναύτες, φίλοι της οικογένειας Παπανικολάου απ' όλο τον κόσμο.

Το νησί επισκέφτηκαν το 1967 τα θρυλικά “σκαθάρια” τα οποία επισκέφτηκαν τη χώρα μας και ήθελαν να αγοράσουν ένα νησί όπου θα μπορούσαν να ησυχάσουν και να απομονωθούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.


evianews.com

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...