Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Σύλληψη πολεοδόμου με 1 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του

Αν και δήλωνε πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία, υπάλληλος της Πολεοδομίας σε τουριστική πόλη της Πελοποννήσου βρέθηκε από το ΣΔΟΕ να έχει στο λογαριασμό του ποσό που ανέρχεται περίπου σε ένα εκατ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε το Mega, το ΣΔΟΕ ερεύνησε την υπόθεση, έπειτα από σωρεία καταγγελιών από δημότες της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη Πολεοδομία.

Έπειτα από κατεπείγοντα έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, βρέθηκε στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ, το οποίο κλήθηκε να δικαιολογήσει και δεν μπόρεσε. Όπως ισχυρίστηκε, μεγάλο μέρος των χρημάτων προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του.

Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Όπως αποκαλύφθηκε όμως από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την Πολεοδομία.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος παρενέβη άμεσα και άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο, ενώ έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να ασκήσει ποινική αγωγή για αδικαιολόγητο πόθεν έσχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...