Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Πλαστογραφούσαν τιμολόγια χρησιμοποιώντας υπογραφές πελατών τους!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ο ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων και ο υπεύθυνος υποκαταστήματός, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και φορολογικές παραβάσεις.

Ενας 34χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων και ένας 56χρονος υπέθυνος υποκαταστήματος συνελήφθησαν απο την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πλαστογραφία, φορολογικές παραβάσεις και παραβάσεις αναφορικά με τη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά απο ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια της επιχείρησης του 34χρονου σε Κυψέλη, Γαλάτσι και Χαλάνδρι, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, ενώ επιπλέον προέκυψε η πλαστογράφηση 15 τιμολογίων αγοράς.

Τα πλαστά τιμολόγια τα είχαν φτιάξει οι δύο συλληφθέντες, βάζοντας υπογραφές πελατών τους εν αγνοία τους, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για φορολογικές παρατυπίες της επιχείρησης.

Όσον αφορά τις φορολογικές παραβάσεις της επιχείρησης ιδιοκτησίας του 34χρονου ημεδαπού διαπιστώθηκαν ότι :

- Δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 6 παραστατικά αξίας 10.799,28 Ευρώ.
- Δεν είχε εκδοθεί τουλάχιστον 1 δελτίο αποστολής για τιμαλφή αξίας 29.440,24 Ευρώ.
- Είχαν εκδοθεί 7 εικονικά παραστατικά αξίας 1.186,80 Ευρώ.
- Είχε υποβληθεί ανακριβής «Δήλωση Απόδοσης Τελών χαρτοσήμου τιμολογίων φορτωτικών κλπ.» για το Δ΄ τρίμηνο του 2011, ύψους 194,06 Ευρώ.

Επίσης, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Νομοθεσίας για τη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων και συγκεκριμένα:

- Το κατάστημα της Κυψέλης λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη από την αρμόδια αρχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
- Τα καταστήματα Κυψέλης και Χαλανδρίου στερούνταν του υποχρεωτικού προβλεπόμενου ενιαίου βιβλίου, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
- Στα καταστήματα Κυψέλης, Γαλατσίου, Χαλανδρίου τηρούνταν πλημμελώς το προβλεπόμενο ενιαίου βιβλίο.
- Στα καταστήματα Κυψέλης, Γαλατσίου, Χαλανδρίου δεν φυλάσσονταν τα αγορασθέντα αντικείμενα εντός των καταστημάτων για τουλάχιστον ένα (1) μήνα από την ημερομηνία αγοράς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...