Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στον εισαγγελέα για το πόθεν έσχες ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Στον εισαγγελέα Εφετών Γαληνό Μπρη, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στην Εισαγγελία Εφετών για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2010, που αφορά στη χρήση του 2009.

Το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού ελέγχεται από τον εισαγγελικό λειτουργό μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε, με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που εστάλη από τον πρόεδρο της Επιτροπής Β. Αργύρη στο Εφετείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως δανειοδότηση και συγκεκριμένα αναφέρει δύο δάνεια.

Στη δήλωση δεν περιλαμβάνεται το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος πάντως, φαίνεται να υποστηρίζει πως το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και επίσης ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής, που, κατά την άποψή του, δεν αφήνουν κανένα κενό και δεν δημιουργούν αμφισβήτηση για την οικονομική του κατάσταση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον εισαγγελέα προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...