Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έρευνα καταθέσεων βουλευτών στο εξωτερικό ζητεί η ΔΗΜΑΡ

Δήλωση με την οποία παρέχουν το δικαίωμα να ερευνηθεί αν υπάρχουν καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία, κατέθεσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός και παράλληλα προτείνουν τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, καθώς και τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης.

Πρόταση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να υποχρεωθούν όλοι οι βουλευτές να παράσχουν εξουσιοδότηση για έρευνα κάθε περιουσιακού στοιχείου στην οποιαδήποτε χώρα, τονίζοντας πως η πολιτική διαφάνεια είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.

Ταυτόχρονα η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα και να μειωθεί αποφασιστικά η βουλευτική αποζημίωση, όπως έχει συμβεί με τους μισθούς όλων όσοι πληρώνονται από το δημόσιο.

Επιπρόσθετα προτείνεται οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, μόνο από τον επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα και να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές της Βουλής. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμα αποζημίωσης από τη συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...