Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαουδάραβας κροίσος, Αντνάν Κασόγκι θέλει την ΑΕΚ!

Ο 76χρονος Σαουδάραβας κροίσος, Αντνάν Κασόγκι που είχε εμπλακεί σε πολλές παράνομες δραστηριότητες φέρεται να είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπείται από τον Γιάννη Βλάχο και είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η “Real News”, ο 76χρονος άνδρας υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου στη δεκαετία του 1980 έχοντας ανάμειξη σε αρκετές περίεργες υποθέσεις, που συμπεριλάμβαναν εμπόριο όπλων. Πλέον φέρεται να έχει χάσει την επιχειρηματική του δύναμη, η περιουσία του παραμένει μεγάλη αλλά όχι στα παλαιότερα επίπεδα, ενώ αναζητεί νέες δραστηριότητες.

Ο Κασόγκι, που είναι τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Μέκκα. Ο πατέρας του ήταν ο προσωπικός γιατρός του βασιλιά Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ, ενώ η αδερφή του παντρεύτηκε τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ και ήταν μητέρα του Ντόντι Αλ Φαγέντ. Ο ίδιος έκανε σπουδές στην Αλεξάνδρεια και στις ΗΠΑ και στη συνέχεια ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε τη μεσολάβηση για την πώληση όπλων από αμερικανικές εταιρείες στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρά το σχετικό εμπάργκο. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της αμφιλεγόμενης αυτής προσωπικότητας ήταν και η φερόμενη συμμετοχή του στην κατάχρηση του κρατικού πλούτου των Φιλιππίνων από τον δικτάτορα Μάρκος και την οικογένειά του.

 Παλαιότερα το life style του θεωρείτο προκλητικό (λεγόταν πως το 1987 δαπανούσε 250.000 δολάρια την ημέρα για τις ανέσεις του), αλλά πλέον ζει περισσότερο… συμβατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...