Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μανιφέστο βουλευτών για αλλαγή ηγεσίας τώρα στο ΠΑΣΟΚ

Ο προβληματισμός που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής. Σύμφωνα με πληροφορίες διαμορφώνεται νέο κείμενο που συνυπογράφουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Ευθυμίου και Πρωτόπαπας, το οποίο προωθείται προς ψήφιση στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το Σαββατοκύριακο.

Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία για εκλογή προέδρου του Κινήματος ίσως και μέσα στο Φεβρουάριο, από τη βάση, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Στη φάση αυτή γίνονται ακόμη διαβουλεύσεις και προσεγγίσεις σε βουλευτές προκειμένου να υπογράψουν το εν λόγω κείμενο και μάλιστα με αλφαβητική σειρά ώστε να μην δίδεται η εντύπωση ότι «ηγείται κάποιος». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γενικός προσανατολισμός του κειμένου είναι:
  • Να γίνει απολογισμός της διετίας και να υπάρξει ανάληψη ευθυνών «χωρίς συγκαλύψεις και μηδενισμούς».
  •  Να υπάρξει επεξεργασία ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου από την κρίση «που να μας επανασυνδέει με τις αρχές της παράταξης μας η οποία τραυματίστηκε» όπως επισημαίνεται. Επίσης να είναι πρόγραμμα το οποίο «θα μας εναρμονίσει με αλλαγές που έχουν γίνει στην Ευρώπη και θα αξιοποιεί τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και θα αποκαθιστά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος»
  • Τέλος, ζητείται να «προσδιορίσει άμεσα και κυρίαρχα η βάση της παράταξης τις διαδικασίες. Οφείλει να καθορίσει το Εθνικό Συμβούλιο χρόνο εκλογής προέδρου άμεσα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...