Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

H Visa πιστοποιεί smartphones για χρήση τους σε πληρωμές μέσω κινητών

English: Visa logo
Image via Wikipedia
H Visa Inc. και η Visa Europe ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα smartphones των Samsung Electronics, LG Electronics και Research In Motion (RIM), τα οποία διαθέτουν τεχνολογία NFC, πιστοποιήθηκαν ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Visa, Visa payWave, για πληρωμές μέσω κινητών σε σημεία πώλησης. Τα Samsung Galaxy SII, LG Optimus NET NFC, BlackBerry® Bold™ 9900, BlackBerry Bold 9790, BlackBerry® Curve™ 9360 και BlackBerry Curve 9380 έχουν προστεθεί στη λίστα των συμβατών με τη Visa προϊόντων πληρωμών, και βρίσκονται στη διάθεση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για εμπορική εκμετάλλευση.    
Όλες οι νέες συσκευές που έχουν πιστοποιηθεί από την Visa έχουν ενσωματωμένη την εφαρμογή Visa payWave σε μια ασφαλή κάρτα SIM και υιοθετούν την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), ένα πρότυπο επικοινωνίας μικρής εμβέλειας, το οποίο επιτρέπει στα κινητά τηλέφωνα να μεταφέρουν με ασφάλεια τα δεδομένα πληρωμών σε ένα τερματικό αποδοχής ανέπαφων πληρωμών. 

English: Samsung Galaxy Tab showing its Wikipe...
Image via Wikipedia
Η Sandra Alzetta, επικεφαλής του Mobile Business Unit and Innovation, Strategy της Visa Europe δήλωσε:
 «Οι παίκτες έχουν τοποθετηθεί ήδη έτσι ώστε οι πληρωμές μέσω κινητών να μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Συνεργαζόμαστε με τις τράπεζες-μέλη μας, με εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες δικτύων κινητής τηλεφωνίας και κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων που αποτελούν βασικούς συνεργάτες μας ώστε να εγγυηθούμε ότι οι τεχνολογίες πληρωμών του μέλλοντος θα είναι το ίδιο εύκολες, ευρηματικές και ασφαλείς όσο και οι συναλλαγές μέσω καρτών που πραγματοποιούνται σήμερα. Η σημερινή ανακοίνωση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο να μπορέσουν οι καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι αυτήν την περίοδο».
 
Διαδικασία  πιστοποίησης Visa

Η Visa κατέχει ηγετικό ρόλο στην καθιέρωση παγκόσμιων προδιαγραφών όσον αφορά τις πληρωμές μέσω κινητών, διασφαλίζοντας ότι πρόκειται για διαδικασία που ευθυγραμμίζεται με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία και τα πρότυπα ασφάλειας για κάρτες πληρωμών με chip και η οποία μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο ήδη υπάρχον οικοσύστημα πληρωμών. Για παράδειγμα, το Visa payWave στα κινητά τηλέφωνα είναι συμβατό με υπάρχοντα τερματικά αποδοχής ανέπαφων (NFC) πληρωμών που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα σε καταστήματα λιανικής πώλησης παγκοσμίως. Αυτό επιτρέπει σε κατόχους Visa να κινήσουν απλά το ενεργοποιημένο τους κινητό τηλέφωνο μπροστά από ένα τερματικό για να πραγματοποιήσουν την πληρωμή.

Η Visa διαθέτει, επίσης, μια διαδικασία δοκιμών συμβατότητας,  η οποία εφαρμόζεται σε συσκευές κινητών τηλεφώνων αλλά και σε δεδομένα ασφαλείας που υποστηρίζουν την εφαρμογή Visa payWave για κινητά τηλέφωνα. Η διαδικασία περιλαμβάνει εκτενείς τεχνικούς ελέγχους, καθώς και ελέγχους χρηστικότητας όσον αφορά στην λειτουργικότητα των πληρωμών μέσω κινητών με Visa. Αυτό βοηθάει στο να διασφαλιστούν αξιόπιστες και ασφαλείς συναλλαγές με Visa, οι οποίες είναι συμβατές με τα παγκόσμια πρότυπα πληρωμών με την χρήση chip. Επίσης, καθιερώνει το απαιτούμενο εύρος σήματος για όλες τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας (με τεχνολογία NFC) που εξυπηρετούν πληρωμές με VISA. Η διαδικασία δοκιμών συμβατότητας της Visa βοηθάει στο να επιβεβαιώσει ότι, μέσω του συνδυασμού του τηλεφώνου με το ασφαλές chip και την εφαρμογή της Visa για πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων, θα παρέχεται το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και η εμπειρία χρήσης που οι κατόχοι καρτών Visa έχουν συνηθίσει.  

Ο Nick Holand, επικεφαλής αναλυτής της Yankee Group δήλωσε:
«Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα ακόμη παράδειγμα της δυναμικής που βλέπουμε πίσω από το NFC ως ένα πρότυπο του κλάδου για ανέπαφες πληρωμές. Η Yankee Group προβλέπει ότι η αξία των συναλλαγών που υποστηρίζονται από την τεχνολογία NFC θα αυξηθεί σημαντικά από $27 εκατομμύρια το 2010 σε $40 δισεκατομμύρια το 2014».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...