Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 15 κρουαζιερόπλοια θα φέρουν 30.000 τουρίστες τον Απρίλιο

Φορτωμένα με καλούς οιωνούς και πάνω από 4000 τουρίστες έρχονται αύριο στο λιμάνι του Ηρακλείου δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια, αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν!

Ο Απρίλιος μόνο φέρνει... 30.000 κόσμο στο λιμάνι του Ηρακλείου από τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που θα "δέσουν" εδώ, ο ΟΛΗ προσπαθεί να αντιπαρέλθει την έλλειψη εθνικής πολιτικής για τα λιμάνια και παλεύει με τα προβλήματα που προκύπτουν στις γερασμένες υποδομές του!

Μετά την υποσκαφή που παρατηρήθηκε στον προβλήτα 2 ήρθε ένα νέο πρόβλημα να προστεθεί στους προβλήτες 4-5 όπου παρατηρήθηκε μια καθίζηση που πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως!

Το μεν ένα θέμα με την υποσκαφή αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τον Οργανισμό και φαίνεται ότι είναι ήδη λυμένο, αλλά το πρόβλημα στη γωνία του προβλήτα 4-5 θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες και στον ΟΛΗ θέλουν να προλάβουν το άνοιγμα της σεζόν...

Η δημοπρασία έγινε, ο εργολάβος που θα αναλάβει την "διόρθωση" του προβλήματος έχει ήδη ετοιμαστεί και χρειάζεται τώρα να πιάσει δουλειά.

"Αν και το αντιμετωπίσαμε σχετικά γρήγορα έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας. Πρέπει να τρέξει τώρα το εργοτάξιο για να μπορούμε όταν έρθει ένα μεγάλο καράβι να το βάλουμε εκεί", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ.
Μπρας.

Σύμφωνα με τον κ.Μπρα το πρόβλημα που προέκυψε με τον προβλήτα θέλει αντιμετώπιση με φρεατοπασάλους - συνολικά 16 - για να έρθει να ισορροπήσει ο προβλήτας.

"Ευτυχώς το πρόβλημα όπως έδειξε η μελέτη είναι αντιμετωπίσιμο, αλλά θέλει το χρόνο του. "Όταν μπούμε στο φουλ της Περιόδου νομίζουμε ότι θα έχει διορθωθεί η βλάβη", επεσήμανε.

Έρχονται τα πλοία

Βεβαια ήδη η περίοδος της κρουαζιέρας για το λιμάνι του Ηρακλείου έχει ξεκινήσει και μόνο τον Απρίλιο θα έρθουν περίπου 30.000 επιβάτες με 15 αφίξεις πλοίων που έχουν ήδη δώσει calls στο λιμάνι δείχνοντας ότι το 2012 θα μπορούσε να είναι μια καλή χρονιά για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα.

"Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε αφίξεις και home port για το 2013-2014 και νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Αλλά και τώρα θα έχουμε πολλές αφίξεις. Είναι αποτελέσματα της δουλειάς που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Φυσικά εννοείται ότι το κέρδος θα το δούμε τις επόμενες χρόνιες όταν εταιρείες όπως η "Καρίμπιαν" έρχονται εδώ και δείχνουν ότι μας έμπιστευονται", αναφέρει ο κ. Μπρας.

Μάλιστα φαίνεται πως μετά τις συμφωνίες που κλείστηκαν με αυτές τις εταιρείες κι άλλες τώρα τρέχουν να κλείσουν...θέση στο λιμάνι του Ηρακλείου που είναι προνομιακός χώρος λόγω Κρήτης.

Ακόμη και εταιρείες που έχουν πρόσφατα αποχωρήσει όπως η MSC τώρα συζητούν να...επιστρέψουν. Μάλιστα ο ΟΛΗ είναι σε συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς για να γίνουν οι καλύτερες προτάσεις και επαφές με τις εταιρείες αυτές...

"Το βασικό είναι να δείξουμε ότι δεν είναι μόνο ο ΟΛΗ, δεν είναι το λιμάνι. Για όλους αυτούς το πιο σπουδαίο είναι ότι όλη η πόλη, όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να δώσουν κάτι για να είναι ο πελάτης τους ευχαριστημένος. Κι εμείς το επιδιώκουμε. Έχουμε ήδη συνεργασία με το αεροδρόμιο, το Επιμελητήριο, τον εμπορικό σύλλογο, το δήμο, την Περιφέρεια. Είμαστε πλέον σε πολύ καλό δρόμο", λέει ο κ. Μπρας.

Του Κώστα Μπογδανίδη/cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...