Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το τελευταίο αντίο στον 77χρονο φαρμακοποιό, Δημ. Χριστούλα

Το τελευταίο αντίο είπαν, συγγενείς και φίλοι του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τετάρτης αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος.

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 μμ η πολιτική κηδεία του 77χρονου, ενώ σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Η κόρη του, στον επικήδειο που διάβασε, τόνισε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστηκαν μηνύματα από οργανώσεις, ενώ όταν έφτασε το φέρετρο με τη σορό και τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα.

 «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος που βρισκόταν στο νεκροταφείο. Ελάχιστοι πολιτικοί δίνουν το παρών, ανάμεσά τους η Σοφία Σακοράφα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Μπογιόπουλος του ΚΚΕ.

Πορεία στο Σύνταγμα έγινε, από τον κόσμο που βρέθηκε στο πρώτο νεκροταφείο, για το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η συριακή κοινότητα Ελλάδας. Πάνω στο φέρετρο του 77χρονου υπάρχουν η ελληνική και η συριακή σημαία, ενώ τα μέλη της συριακής κοινότητας, στον χαιρετισμό τους, χαρακτήρισαν τον Δ. Χριστούλα "ήρωα και της Συρίας".
  
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με μήνυμά της κάλεσε τους εργαζόμενους και την νεολαία να αποτίσουν φόρο τιμής στον Δημήτρη Χριστούλα με μαζική παρουσία στη κηδεία του στο Α νεκροταφείο. "Δεν θα πούμε αντίο στον άνθρωπο που μας συγκλόνισε με το πολιτικό μήνυμα αντίστασης και εξέγερσης που έστειλε με σφαίρα που αφαίρεσε τη ζωή του γιατί θα το έχουμε παντοτινό σύντροφο στις εξεγέρσεις ενάντια στις άθλιες πολιτικές των Μνημόνιων και των κυβερνήσεων που ως σύγχρονοι Τσολάκογλου επιτίθενται στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας σπέρνοντας τη εξαθλίωση και τη πείνα", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...