Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σήμερα Πέμπτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι εκπαιδευτικοί, ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και ψηφίζεται την Πέμπτη.

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν γενικές συνελεύσεις με στόχο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

«Η θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αποτελεί ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης επιστημονικής επεξεργασίας. Με την προτεινόμενη ρύθμιση χορηγείται, επιπλέον, εύλογος χρόνος στο αρμόδιο υπουργείο για να ολοκληρώσει το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, στο σχέδιο νόμου επισημαίνεται ότι «το προεδρικό διάταγμα (για την αξιολόγηση) εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του ν. 4024/2011».

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι, τον Ιούνιο, αναμένεται να κατατεθεί και η αξιολόγηση των απολύσεων. Είτε αποτελέσει ξεχωριστή διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, είτε ενσωματωθεί σε αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, η ουσία δεν αλλάζει.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να καταργηθεί ο Νόμος 4024/2011 για το Βαθμολόγιο- Μισθολόγιο και να αποσυρθεί το Σχέδιο ΠΔ για την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας. Ζητούν, επίσης να αποσυρθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει έκδοση ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...