Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Βασιλιάς» για μια νύχτα ο... Αντώνης Σαμαράς

Στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη που θα προβληθεί εκτάκτως την Παρασκευή από το MEGA και μάλιστα σε prime time θα εμφανιστεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί αμέσως μετά το δελτίο των οκτώ, την ώρα που προβάλλεται καθημερινά το σίριαλ «Βασιλιάδες» η πιο δημοφιλής εκπομπή φέτος του Μεγάλου καναλιού που συγκεντρώνει πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.
Η σπουδή της Συγγρού να εμφανιστεί εκτάκτως ο πρόεδρος του κόμματος στην τηλεόραση έχει προκαλέσει συζητήσεις στα επιτελεία των άλλων κομμάτων που συνδέουν την έκτακτη αυτή συνέντευξη με τα ευρήματα όλων σχεδόν των τελευταίων δημοσκοπήσεων και δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να χάνει διαρκώς έδαφος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 32% που εμφάνιζαν πριν από μερικές εβδομάδες οι δημοσκοπήσεις την ΝΔ, το ποσοστό έχει φτάσει πλέον στο 22,5% περίπου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κυλιόμενες έρευνες κοινής γνώμης επιβεβαιώνουν το πρόβλημα αυτό.
Λέγεται ότι στο στρατόπεδο της Λεωφόρου Συγγρού έχουν αρχίσει «γκρίνιες» και εντάσεις μεταξύ των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά που διαφωνούν σχεδόν ανοιχτά, τόσο για την επικοινωνιακή τακτική του κόμματος όσο και για την οργανωτική προετοιμασία ενόψει των εκλογών. Χτες, κατά την διάρκεια σύσκεψης υπήρξε έντονος διαξιφισμός ανάμεσα στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Αναπληρωτή εκπρόσωπο Γιώργο Μουρούτη.
Φαίνεται ότι ο εκνευρισμός εντείνεται όσο οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά βλέπουν ότι όχι μόνον απομακρύνεται η προοπτική της αυτοδυναμίας αλλά και κλείνει και η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ. Η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του προέδρου δείχνει να βάζει τέλος στην δημοσκοπική κατρακύλα της Ιπποκράτους συσπειρώνοντας ένα κομμάτι από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Το άλλο μεγάλο πρόβλημα της ΝΔ ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος. Ο επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, διευρύνει διαρκώς την απήχηση του σε βάρος της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα στρατολογεί παραδοσιακά και ισχυρά «γαλάζια» στελέχη που διαφωνούν με τη μνημονιακή στροφή της Συγγρού. Το αποτέλεσμα είναι, ότι δημοσκοπικά τουλάχιστον, η διπλή αυτή πλαγιοκόπηση αφαιρεί από τη ΝΔ ζωτικό χώρο και, κυρίως, ψηφοφόρους.
Προφανώς η έκτακτη αυτή εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ στο MEGA σχετίζεται εφόσον δεν έχει σκοπό να ανακοινώσει κάτι σημαντικό με μία προσπάθεια να ανασχέσει τις πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα, οι οποίες τον καθηλώνουν στις έρευνες της κοινής γνώμης.
Λέγεται, ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε αρχικά η συνέντευξη του να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη στο δελτίο ειδήσεων με συνομιλητή τον Γιάννη Πρετεντέρη, όμως η διεύθυνση ειδήσεων του καναλιού δεν το δέχτηκε αντιπροτείνοντας να εμφανιστεί ζωντανά και να τεθούν ερωτήματα  από το Πάυλο Τσίμα και την Όλγα.
Τελικά για να ξεπεραστεί η διαφωνία επιλέχτηκε η λύση της έκτακτης μετάδοσης της "Ανατροπής" με τον Γιάννη Πρετεντέρη.



 iefimerida.g


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...