Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Στο κέντρο της Αθηνας συνελήφθη ο "έγκεφαλος" για το οπλοστάσιο στη Λούτσα

Στη σύλληψη του 50χρονου δικηγόρου, ο οποίος φέρεται ως ο παραλήπτης των όπλων που βρέθηκαν στη Λούτσα, προχώρησε η υποδιεύθυνση της Κρατικής Ασφάλειας.

Ο 50χρονος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός, συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας. Την Τρίτη είχαν συλληφθεί άλλα δύο μέλη της, στα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων και διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια (2004) οπότε μέλη της οργάνωσης προχώρησαν σε εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό να τα διακινήσουν εντός Ελλάδας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης, μεγάλο μέρος του οπλισμού φέρεται να έφτασε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία με εμφανιζόμενο παραλήπτη τον 50χρονο δικηγόρο από τα Σπάτα, επιφανές πρόσωπο στην περιοχή, καθώς είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ' Εθνική.

Ο εν λόγω δικηγόρος είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995- 1998 και 1998- 2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις.

Τα επίμαχα όπλα εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας στη Λούτσα.

Ο κύριος όγκος των ευρημάτων ήταν- πακεταρισμένα σε κουτιά όπλα- κυρίως καλάσνικοφ, πολεμικά όπλα και πιστόλια τύπου MG -42 και ΜΡ-44. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης εξαρτήματα όπλων, σφαίρες και φόρμες παραλλαγής. Τα ευρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου να εξεταστούν τα όπλα και μέσω βαλλιστικού ελέγχου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...