Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Γεωργίου (πρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ): Δεν παραιτούμαι, δεν υποβάλλω Πόθεν Εσχες και δεν πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές

Βολές απ´ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ αλλά και από τη ΝΔ δέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδέας Γεωργίου για τις εργασιακές σχέσεις του με το ΔΝΤ, για το έγγραφο εμπιστευτικότητας που υποχρέωσε να υπογράψουν τα στελέχη του οργανισμού αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει υποβάλει πόθεν έσχες.

Το κλίμα ήταν εχθρικό εξ αρχής για τον κ. Γεωργίου απ´ όλα τα μέλη της επιτροπής ενώ ο κ. Τσακαλώτος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε αν θεωρεί πως θα έπρεπε να ειχε παραιτηθεί από τη θέση του εξαιτίας της προηγούμενης εργασίας του στο ΔΝΤ αλλά και λόγω της άσκησης ποινικής διωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

«Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ για μια παράνομη άσκηση ποινική δίωξης εναντίον μου» είπε ο κ. Γεωργίου και πρόσθεσε ότι υπέβαλε την παραίτηση του στο ταμείο τον Ιούλιο του 2010 περίπου ένα μήνα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στην ΕΛΣΤΑΤ ενώ ζήτησε όπως είπε και άδεια άνευ αποδοχών ως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους με τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να εργαστεί ποτέ ξανά στον συγκεκριμένο οργανισμό . Για τη μη υποβολή πόθεν έσχες ανάφερε ότι επικοινώνησε με τον κ. Νικολούδη ο οποίος του ανέφερε ότι με βάση το νόμο δεν υποχρεούται να κάνει δήλωση.

Ωστόσο αίσθηση και αρνητικά σχόλια προκάλεσε η άρνησή του να απαντήσει στην ερώτηση ποιες είναι οι ετήσιες αποδοχές του λέγοντας ότι «είναι προσωπικό μου θέμα η ετήσια αμοιβή μου».

Ο κ.Γεωργίου ανέφερε ακόμη ότι έχει ζητήσει εξαίρεση από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών γιατί όπως είπε δεν θα είχε κανένα όφελος

Ο κ.Γεωργίου ανάφερε ότι για έξι συνεχείς φορές η Eurostat δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ χωρίς καμιά επιφύλαξη ή αστερίσκους κάτι που όπως πρόσθεσε είναι πρωτοφανές για την Ελλάδα η οποία ταλαιπωρούνταν τα προηγούμενα χρόνια από παραποιημένα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...