Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

Παγιδευμένος φάκελος με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ανεφλέγη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Με την υπόθεση ασχολείται, ήδη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το παγιδευμένο δέμα ήταν ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιο μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011 και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», από την ιταλική οργάνωση FAI.

Ο σημερινός φάκελος είχε αυτοκόλλητες ετικέτες απέξω που ανέφεραν όνομα αποστολέα και παραλήπτη.

Ως αποστολέας φέρεται ιδιώτης, ενώ ως παραλήπτης πρώην γνωστός ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο παγιδευμένος φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη η εκρηκτική ύλη.

Αμέσως, κλήθηκε η αστυνομία και επί τόπου έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, που εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...